Genç Bakış'tan "Kış Düşleri"

Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi'nin yayın organı Genç Bakış dergisinin on beşinci sayısı çıktı. Yedi yıldır Niğde'nin eğitim ve kültür hayatında önemli b

Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi'nin yayın organı Genç Bakış dergisinin on beşinci sayısı çıktı. Yedi yıldır Niğde'nin eğitim ve kültür hayatında önemli bir yere sahip olan dergi, kapak konusu olarak kış mevsimini ele aldı.

Geniş çaplı bir araştırmayla hazırlanan son sayıda, kışın genelde ve Niğde özelinde ne anlamlar ifade ettiği anlatıldı. Bu mevsimin geçmişte ve günümüzde Niğde'ye, Niğdeliye yaşattıkları aktarıldı.

Genç Bakış'ın başyazısında Okul Müdürü Hüseyin Koç, "Bu Çocuklar Bizim" isimli yazısı ile gençliğe anlamlı mesajlar veriyor. Uğur Arıbaş, "Kış Düşleri ve Niğde'de Kış" başlıklı yazısı ile kapak konusunu işlemiş. Dağcı Tunç Fındık ise Aladağlar'a yaptığı özel bir tırmanışı anlatıyor. Ayrıca, öğrenci İhsan Yedier'in Niğde'nin dününe dair dedesi ile yaptığı röportaja yer veriliyor. Kemerhisar'daki tarihi su kemerlerini Rasim Kayhan anlatmış. Murat Akalın "İşin Özü" isimli deneme yazısı ile okurlara sesleniyor. Öğrenci Yunus Çam, Trabzon izlenimlerine yer vermiş. Recep Korkut bu sayının misafir kalemi olurken, veli köşesini Nurgül Ildız yazmış.

Dergide, Niğde Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak'la makamında yapılan görüşmenin notları okurlara aktarılıyor. Öğrenci Salih Yıldız'ın "Gidiyorum" adlı güzel şiirine yer verilen dergide, Değerler bölümünde Niğde'nin bilinen en eski devlet adamı olan Sungurbey ve Sungurbey Camisi işleniyor. Okulun mezunlarından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Arif Araslan bu sayıya konuk olmuş. Öğrenciler, birer cümle ile kış mevsimine dair düşüncelerini ifade etmişler. Moral Dünyası dergisinden "Kaz Kafalı Olmak Suç mu" adlı yazı alınmış. H. Naim Şenol "Koca Köyde Kış" adlı yazısı ile geçmişte Niğde'de yaşanan kış günlerini nefis bir üslupla yad ediyor. Okulda geçen yıl üniversiteyi kazanan öğrenciler tanıtılmış. Serbest Kürsü ve Mizah bölümleri derginin standart bölümleri olarak bu sayıda da yer bulmuş."Okulumuzdan Haberler" bölümünde ise okulun faaliyetlerine yer veriliyor.