Erü Toki Yolunun Açılışı Yapıldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) TOKİ Nizamiye girişi yeniden düzenlenerek, asfaltlanan caddelerle birlikte açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kampus alanında yeni oluşturulan TOKİ Nizamiye kapısının açılış töreni yapıldı. Açılış törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ERÜ Rektörü Porf. Dr. Fahrettin Keleştemur, rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, TOKİ Nizamiye kapısının açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti. Keleştemur, üniversiteyi araştırma üniversitesine dönüştüreceklerini belirterek, "Erciyes Üniversite'sinin temel fonksiyonu olan eğitim üniversitesinden araştırma üniversitesine dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu konuda da oldukça mesafe aldık. İşte biz elimizdeki parayı çok iyi kullanmak zorundayız. Böyle ileriye dönük vizyonumuz ve tasarımız olduğu için paramızı, merkezlerin kurulması, malzemelerin yapımı ve buradaki elemanların yetiştirilmesine harcıyoruz" dedi.
Ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, yapılan çalışma hakkında bilgi verdi. Özhaseki, belediye olarak Kayseri'yi bir bütün şeklinde ele alıp, geleceğe taşıma noktasında çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, "Üzerimize ne düşüyorsa onu yapmak gibi algılıyoruz bu durumu. Sadece yol yapmak, su çıkarmak, kanalizasyon işini çözmek, yeşil alan yapmak gibi basit belediyecilik anlayışının dışında bir belediyecilik anlayışımız var. Bu şehrin çocuklarıyız. İnsanlar bizi seçti, görev verdi, kanun da bize yetki verdi, mührü verdi. O zaman burada yapmamız gereken işler Kayseri'yi bir bütün olarak görmemizdir. 'Bunu yaparsak şuradan soruşturma geçirir miyiz, bunu yaparsak birisi bir şey der mi?' korkusuyla su, ağaç dikme, park yapma gibi basit işlemlerle bir kenarda dururuz. Ama biz böyle bakmıyoruz olaylara. Kayseri'yi bir bütün olarak görüyoruz. Allah'a şükür bugün 4 üniversitesi olan dördüncü şehiriz. Beşincinin sinyallerini aldık, ama şu anda net sinyaller gelmediği için ondan bahsetmiyoruz. Bunların hepsi bir gelişmedir, gelişen bir bölgemiz var. Gelişen bölgenin üniversiteyle entegre olması lazım" şeklinde konuştu.
Erciyes Üniversitesi ve Talas'a raylı sistem ihalesini bahar ayında yapacaklarını belirten Özhaseki, "Bu anlamda da yapılan yol önemli. Bu bahar aylarında Erciyes Üniversitesi ve Talas'a uzanacak raylı sisteminin ihalesine çıkıyoruz. Müteahhit firmaya birinci şartımız, '2 yıl içerisinde inşaatı bitir, birinci yıl içerisinde Erciyes Üniversitesi-Sivas caddesi bağlantısını bitir, öğrencilerimiz taşıyalım' şeklinde olacak. Amacımız bir sene içerisinde bunu bitirmek. Böyle bir çalışmamız var" diye konuştu.
Daha sonra Rektör Keleştemur, katkılarından dolayı Özhaseki'ye plaket takdim etti. Ardından, yapılan yeni yolun kurdelesi davetliler tarafından kesilerek, yolun açılışı yapıldı.