Eğitime Katkı Sağlayan Hayırsevere Plaket

Korkuteli'nde hayırsever işadamı Mehmet Önal'a, annesi adına yaptırdığı Cumhuriyet İlköğretim Okulu Nigar Önal Derslikleri için teşekkür plaketi verildi.

Okul bahçesinde düzenlenen törende plaketini Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan'dan alan işadamı Mehmet Önal, eğitime desteğinin devam edeceğini belirtti.2007 yılında, 35 yıl önce mezun olduğu Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 6 derslik yaptırdıktan sonra geçen yıl 6 derslik daha yaptırdığını anlatan Önal, "Merhum annem Nigar Önal adını taşıyacak olan eğitim yuvasını eğitime kazandırdığım için çok mutluyum.Okuluma karşı vefa borcumu ödediğime inanıyorum. En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır" dedi.Hayırsever Önal, ihtiyaç duyulduğu takdirde 6 derslik daha yaptıracağını söyledi.
Kaymakam Erkan Karahan ise ilçede hayırseverlerin destekleri ile derslik sıkıntısının sona erdiğini belirterek, "Bu dersliklerde her öğrenciyi, iyi eğitilmiş, vatanına, milletine ve manevi değerlerine sahip bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi törende yaptığı konuşmada, hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür ederken, Okul Müdürü İsmet Yıldız ise okulun ilçenin en başarılı okullarından biri olduğunu ve bu başarıyı daha da üst seviyelere çıkarmak istediklerini söyledi.