Denizli'nin 2023 hedefi 4 milyon turist

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te, Denizli'ye gelen turist sayısının 2 milyondan 4 milyona çıkarılması hedefleniyor. İl Kültü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te, Denizli'ye gelen turist sayısının 2 milyondan 4 milyona çıkarılması hedefleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) işbirliğiylğe "Sürdürülebilir Turizm" konulu bir toplantı düzenlendi. Karahayıt Thermal Otel'deki toplantıya Vali Yavuz Erkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DENTUROD Başkanı Şeref Karakan ve turizmciler katıldı.

Karakan, üyeleri olan 60 işletmeci bulunduğunu belirterek, Denizli'nin turizm sektöründe adının daha fazla duyurulması için çalışma yapacaklarını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)'na üye olmak için çalışma başlattıklarını dile getiren Karakan, bunun Denizli turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz ise geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 6 artarken Denizli'de bu oranın yüzde 14'e çıktığına dikkat çekti. Korkmaz, Denizli'nin dünya turizm pastasından hakettiği payı alabilmesi için kamu, özel sektör ve STK'larla işbirliği içinde çalışılmasının önemli olduğunu vurguladı. 2023 turizm stratejisi planlamasında Denizli'ye gelen turist sayısının da 4 milyona çıkarılması için çalışma yapıldığını anlatan Korkmaz, Türkiye'nin yatak kapasitesinin yüzde 50'den fazlasının yeni ve genç tesislerde bulunmasının, turizmin gelişimi için bir avantaj oluşturduğunu açıkladı.

Vali Erkmen de Denizli turizm potansiyelinin büyük olduğunu, ekonomik kriz zamanında düşüş yaşansa da geride kalan dönemde 2 milyonun üzerinde turistin geldiğini söyledi. Bunun yeterli olmadığına değinen Erkmen, daha üst seviyelere çıkarılarak gelirden de daha çok pay alınmasının önemli olduğunu ifade etti. Denizli'ye gelen turistlerin büyük kısmının Antalya ve diğer illere gelenlerden oluştuğuna dikkat çeken Erkmen, bunların da bir gece konakladıktan sonra ayrıldığını, konaklama süresinin uzatılması için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.