Çığlık maskesi katillere götürdü

Manisa'da taksici Şahabettin Ercan'ı boğazını keserek öldüren M.I ve Y.E'ye polis ilginç bir delille ulaştı. Katillerin otomobilde unuttuğu korku filmi 'Çığlık'ta kullanılan maskeden yola çıkıldı.

Çığlık maskesi katillere götürdü
Maskenin üretici, toptan ve perakende satışını yapan yer bulundu. Ardından maskeyi satan mağazadaki görüntüler izlenerek eşgaller belirlenip kimlikler tespit edildi

Manisa'da geçen hafta işlenen 'taksici cinayetinin' iki zanlısı yakalandı. Cinayetin hemen ardıdan kolları sıvayan cinayet masası dedektifleri adeta iğneyle kuyu kazdı. Polis, otomobilde unutulan maske sayesinde katillere ulaştı.

Güvenlik güçlerinin polisiye filmlere taş çıkartan çalışması taksici Şehabettin Ercan'ın boğazının kesilerek öldürülmesinin hemen ardından başladı. Üç gün önce terkedilmiş halde bulunan takside inceleme yapan polis, korku filmi 'Çığlık' ta kullanılan maskeye rastladı. Polis, maske üzerindeki barkotu inceleyerek önce üretici firmaya ulaştı. Ardından bu maskerelerin Manisa civarında toptan ve perakende satışı yapan şirket ve mağazalar bir bir belirlendi.

50 KAMERA TARANDI


Polis, maskeyi peraketnede olarak satan mağazayı tespit ettikten sonra buradaki güvenlik kamerası dahil, 50 farklı yerin kamera görüntülerini inceledi. Görüntülerde maskeleri alan 17 yaşındaki iki gencin eşkalleri ne ulaşıldı.

Ardından bu kişilerin Manisa merkeze bağlı Karaağaçlı beldesinde ikamet eden M.I (17) ile arkadaşı Y.E'nin (17) olduğu ortaya çıktı. Ellerindeki bilgiler ışığında harekete geçen güvenlik güçleri, Jandarma'nın da desteğiyle çevredeki köy ve beldelerde M.I veY.E'yi aradı.

Dün, M.I ve arkadaşı Y.E. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların ifadelerinde cinayeti taksi parası yüzünden işlediklerini söyledikleri öğrenildi. M.I ve Y.E'nin ifadesinde "Manisa Otobüs terminalinden taksiye bindik.

Taksiciyle bizi Paşaköy Beldesi'ne götürmesi için 30 liraya anlaştık. Ancak sorun yaşadık. Tartışmada taksiciyi boğazını keserek öldürdük" dedikleri belirtildi. M.I ve Y.E, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutulandılar.

TAKSİLERE GPRS CİHAZI ŞART


Taksici cinayeti katillerinin yakalandığını dün Manisa Valisi Celalettin Güvenç duyurdu. Vali Güvenç, polis ve jandarmanın işbirliğiyle cinayetin çözüldüğünü belirterek güvenlikg üçlerine teşekkür etti. Manisa Esnaf Odaları Birlik Başkanı ile Manisa Şoförler Odası'ndan taksi duraklarının önüne kamera yerleştirilmesini isteyen Güvenç, 'Bu olayda da mobese kameraları dışında, cadde üzerindeki esnafın bazı kameralarından istifade ettik. İkinci olarak ise taksici esnafının mutlaka bir GPRS cihazı takması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da Şoförler Odası Başkanımızdan rica ediyoruz. Teknolojiyi kullandığımız takdirde suç ve suçlu ile mücadelede elimiz güçleniyor. Bu olay da bunun somut bir göstergesidir' dedi.

İNANCIMIZI HİÇ BİR ZAMAN KAYBETMEDİK

Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Zanlıların yakalanmasına yönelik inançlarını hiç bir zaman kaybetmediklerini belirtti. Enli, Manisa'da olayın çok kısa süre içerisinde çözüldüğünü, İstanbul'daki taksici cinayeti faillerinin de kısa zamanda yakalanacağını ümit ettiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Enli, taksicilerin can güvenliği için yeni tedbirler üzerinde çalıştıklarını söyledi.