Chp'den Düzce Çıkartması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Türkiye'nin bu gün olduğu konumu hak etmediğini bu nedenle 2011 seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Parti Meclis üyesi Aylin Nazlı Aka, Düzce il yönetimine ziyarette bulundu.
Ziyaret sırasında basın açıklaması yapan Milletvekili Aydoğan, 2011 seçimlerinin önemli olduğunu belirterek, "Muhtemelen 12 Haziran'da genel seçim yaşayacağız. Genel Seçim öncesinde bütün dikkatlerin yoğunlaştığı ortak sorunların olduğu bu sorunların çözümünün tek yolu olası 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerdir. Bizler CHP olarak 22 Mayıs'tan itibaren oluşan yeni yönetim kadroları ile birlikte, yeni genel başkanımız ile birlikte CHP'nin yeni kadroları ile Türkiye'de yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına yeni bir yola çıktık ve genel başkanımızın ifade eteği gibi halkın iktidarını kurmak istiyoruz. Düzce önemli, sizler önemlisiniz. Her yerde olduğu gibi Düzce'de de önemli sorunlar var" dedi.
AK Parti'nin 8 yıldır iktidarda olduğunu ifade eden Aydoğan, "Bu 8 yıl içinde çok doğru güzel pozitif olumlu işlerin yapıldığını da kabul ediyoruz. Elbette bu 8 yıllık süre içinde hepimizi memnun eden yaşam kalitemizi arttıran refah seviyemizi yükselten yöremizde bölgemizde bazı sorunların çözüldüğünü görebiliriz. Çokta doğaldır olması gerekende budur. Ama bugün itibariyle baktığımızda 8 yıllık yönetim sonrasında ne durumdayız. Gerçekten Türkiye hak ettiği yere ulaşabildi mi? yaşam seviyesini arttırabildi mi? iddia edildiği gibi Türkiye dünyanın 16 büyük ekonomisini ve 16 büyük ekonomi karşısında yaşam kalitemiz artmış mı? Kişi başı milli gelir 15 bin dolar olan kişiler miyiz? kendi adıma söylüyorum ben değilim. Ama tablonun böyle olmadığını ne yazık ki görüyoruz. Türkiye'nin en önemli sorunu işsizliktir. Her ne kadar dünyanın 16 büyük ekonomisi olduğumuz iddia edilse bile işsizliğin hızla arttığı iktidarın teslim aldığı rakamların çok daha üstünde olduğu resmi rakamların yüzde 11.4 olduğu fakat iş arama umudunu kaybedenleri de dahil ettiğimizde yüzde 20-25'lere yükseldiği. Her 4 gençten birinin işsiz olduğu bir ülkede birlikte yaşıyoruz. Bunun ötesinde Ülkemizde maalesef çok temel tarım ürünlerinde ithal eden bir ülke olduk. Yani bunu mecliste de sık sık gündeme getiriyoruz. Ne oldu da Türkiye tarımda ithalatçı duruma geldi. Türkiye'nin var olan arazilerimi ortadan kalktı. Türkiye'nin çalışabilir nüfusu vardı da onlar mı ülkeyi terk etti. Niye Türkiye tarımda ithalatçı bir ülke oldu. Tarımda bu noktadayız. Hayvancılıkta geçmişti başka ülkelere ihracat yaparken geçtiğimiz Kurban Bayramında bile ilk defe Türkiye ithalat yoluyla kurban ihtiyacını karşıladı. Yani hayvancılıkta bile kendi ihtiyaçlarımızı karşılamayı başka ülkelerden ithalat yoluyla kurban ihtiyacımızı karşıladık. Şu anda tükettiğimiz etin kalitesini bilmiyoruz. Türkiye bu güne kadar ürettiği malın ithalatçısı durumuna geldi. Her ne kadar ihracatın arttığı iddia edilse de ihracatın ithalatı karşılama oranı baktığımızda çok ciddi bir açığın olduğunu görüyoruz. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Bu nedenle 2011 seçimleri gerçekten çok önemli" diye konuştu.
Fındık ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydoğan, "AK Parti döneminde Fiskobirlik kapatıldı, TMO bir dönem alım yetkisi verildi. Şimdi oda kapatıldı işlemsiz hale getirildi. Fındığınız olduğunda önemli hatırı sayılır bir aileyken şimdide onunda bir kıymetinin olmadığı, maalesef fındık üzerinden Başbakanın yakınlarının zengin olduğunu hepimiz biliyoruz. Fındıkta da ülkemiz hak ettiği yerde olmadığını çok net bir biçimde biliyoruz. Geldiğimiz noktada sizin fındık araziniz, tarım araziniz olsa da hiçbir kıymeti yok. Çünkü vatandaşımız tarladan, tarımdan, ziraattan, hayvancılıktan uzaklaşmak istiyor. Aman bir sigortalı bir işim olsunda asgari ücrete razı noktasında. Bu sorunlar çözülmez değil" dedi.
Parti Meclis üyesi Aylin Nazlı Aka, Düzce'nin eğitim seviyesinin yüksek olduğunu belirterek, "Düzce eğitim oranı okuma oranı yüksek bir ilimiz. Yüzde 98 oranında okuma yazması olan bir ilimiz. Fakat buna rağmen işsizlik oranı çok yüksek. Büyümeden bahsediliyor büyüme gerçekleşirken bu işsizlik oranı nasıl açıklanıyor bu kafamızda soru işareti oluşturuyor. Biz CHP olarak Aile Sigortası uygulamasını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. AK Parti iktidarındaki gibi değil sürekliliği olan bir uygulama olacaktır. Nafaka dağıtılır gibi dağıtılmayacak. Kişiler deşifre edilmeyecektir. Kadınların hesaplarına yatırılacaktır. Burada hedeflenen her evin ocağının kaynamasıdır. CHP olarak işsizlikle mücadelede çok kararlı. İşsizlik demek üretememek demek, mutsuz birey, aile demek. Muhalefette olan bir parti olarak iş olanakları oluşturan bir durumda değiliz. Fakat iktidara geldiğimiz zaman bu bizim için öncelikli konulardan bir tanesi olacaktır. Son 8 yılda gelinen nokta yoksulun daha yoksul, zenginin daha zengin olduğu gelir dağılımının giderek daha eşitsiz bir şekilde açıldığı bir noktadır. Bundan hepimiz çok büyük rahatsızlık duyuyoruz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından Milletvekili Ergün Aydoğan, Parti Meclis Üyesi Aylin Nazlı Aka partiler ile bir araya geldi.