TÜVASAŞ'a ihracat başarısı plaketi

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ)'a ihracattaki başarısından dolayı SATSO Başkanı Akgün Altuğ, plaket verdi. Altuğ, TÜVASAŞ'ın hem Sakarya hem de Türk

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ)'a ihracattaki başarısından dolayı SATSO Başkanı Akgün Altuğ, plaket verdi. Altuğ, TÜVASAŞ'ın hem Sakarya hem de Türkiye için önemli bir sanayi tesisi olduğunu söyledi.

Meclis üyeleriyle birlikte TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki'yi ziyaret eden Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki'ye ihracatta gösterilen başarıdan dolayı plaket verdi.

TÜVASAŞ'ın faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve başarılarından dolayı gururlandıklarını belirten Altuğ, Sakarya'nın ekonomik hayatında çok önemli bir yere sahip olan TÜVASAŞ'ın başarılı bir kurum kimliğine sahip olduğunu vurguladı. Altuğ "Klasik kamu kurumu anlayışına getirilen farklılık ile TÜVASAŞ, bugün dünya ile rekabet eden bir fabrika haline gelmiştir. Özellikle Bulgaristan Demiryolları ile yapmış olduğunuz ticari anlaşma ile ülkemiz ve ilimiz ekonomisine sağladığınız ihracat geliri için teşekkürlerimizi sunar, başarılarınızın devamını dileriz." dedi.

Genel Müdür İbrahim Ertiryaki de iyi niyet ve büyük bir gayretle çalıştıklarını belirtti. Ertiryaki, "Bu iyi niyet ve gayretlerimizin üyesi olduğumuz odamızca takdir edilmesi, bizleri mutlu etmiştir. Bulgaristan Demiryolları'na 30 yataklı vagon üretilmesi konusunda yaptığımız anlaşma, TÜVASAŞ için önemli bir dönüm noktası anlamını taşıyor. TÜVASAŞ'ın faaliyetlerini sürdürdüğü Sakarya için de aynı anlama sahiptir. Şehrimiz ve ülkemiz ekonomisi için faydalı olma yolunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, ziyaret sonunda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ'a TÜVASAŞ'ın ürettiği yolcu vagonu maketi hediye etti.