Tokat'ta Uyuşturucu Ve Kaçakçılık İle Mücadele

Tokat'ta yapılan 3 ayrı operasyonda yaklaşık 3,5 kilogram esrar, 587 şişe sahte içki ile 63 bin 400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Tokat'ta Uyuşturucu Ve Kaçakçılık İle Mücadele
Edinilen bilgiye göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Turhal ilçesinde çeşitli eğlencelerde uyuşturucu kullanıcılarına uyarıcı ve uyuşturucu madde pazarlanacağı bilgisi üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonda bir şahsın elinde bulunan valiz içerisinde 1 kilo 940 gram esrar maddesi, üzerinde 52 gram ve ikametinde 202 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Aynı şahısla bağlantılı olan başka bir şahsın ikametinde narkotik köpeği Dak tarafından yapılan
aramada çeşitli bölmelerine saklanılmış vaziyette bulunan 625.37 gram esrar, 355.95 gram hint keneviri tohumu, 7 adet hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen M.K., S.A., A.E. isimli şahıslardan M.K., Turhal Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tokat kent merkezinde ise yılbaşı öncesinde sahte içki getirileceği bilgisi alınarak operasyon düzenlendi. Fatih Camii önünde yapılan operasyonda 503 adet matara şarap ile 84 adet patlatmalı tabir edilen şarap ele geçirildi. Yapılan araştırmalarda sahte olduğu anlaşılan içkiler, halk sağlığına zararlı olup olmadığı, zehirli madde içerip içermediği ile ilgili olarak gerekli tıbbi analizler yapılmak üzere laboratuvara gönderildi. Olayla ilgili yakalanan O.Ç. ile M.T.K. isimli şüpheli şahıs, resmi belgede
sahtecilik, sahte içki nakletmek ve ticareti yapmak suçlarından adli makamlara sevk edildi.
Erbaa ilçesinde doğu illerinden getirilen gümrük kaçağı sigaranın batıya sevk edileceği bilgisini alarak düzenlenen operasyonda ise değişik markalarda toplam 63 bin 400 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Araç sürücü H.M. ile M.K. isimli şahıslar adli makamlara sevk edildi.