İhracatta Hedefe Ramak Kaldı
Isparta, yıl sonu ihracatında130 milyon dolar hedefine çok yaklaştı. 2010 yılında ihracat 126 milyon 246 bin dolar rakamında kaldı. İhracat rakamları geçen seneye göre artış gösterdi.

ITSO HAREKETE GEÇTİ
İhracatta Isparta'nın 300 milyon dolar hedefine ulaşması için Isparta Ticaret Sanayi Odası yeni bir sayfa açtı. 2014 yılında ihracatı 300 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz, "Isparta'da ihracat deneyimi olan ancak bir şekilde başarıyı yakalamayan firmalar ile üretim yapan ancak hiç ihracatı denemeyen firmaları tespit edeceğiz Firmalara önce ihracat eğitim verilecek. İhracata hazırlanmaları sağlanacak. Seçilmiş hedef pazarlara iş gezileri düzenlemelerine aracılık edilecek. Firmalar için web sitesi, katalog gibi dokümanlar hazırlanacak ve hedef pazarlara yönlendirilip buralarla ihracat yapar hale gelmeleri sağlanacak" dedi.
İHRACAT EĞİTİMİ
Öte yandan ihracatın artırılması yönünde önemli bir adımda BAKA'dan geldi. BAKA ile İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) işbirliğinde düzenlenecek eğitim çalışmasının başlığı Körfez Ülkeleri Ülke Masaları ve Pazara Giriş adını taşıyor. Eğitim programında Körfez ülkeleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Umman'ın pazar potansiyeli incelenecek. Bu ülkelerdeki dış ticaret fırsatları konusunda firmaların bilgilendirileceğini kaydeden Korkmaz, "Uluslararası ticaretteki yeni eğilimlerin yanı sıra hedef pazarlar hakkında ihracatçıları bilgilendirmeyi amaçlayan eğitimde potansiyel arz eden ürün ve ürün gruplarının da bilgisi verilecek. Körfez Ülkelerinde Ticaret Müşaviri olarak görev yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı görevlileri ve İGEME uzmanları tarafından gerçekleştirilecek seminerde bahsi geçen ülke tanıtımlarının yanı sıra ihracat stratejisi kapsamında pazara giriş faaliyetleri, ihracata yönelik pazar araştırması destekleri gibi konulara yer verilecek" diye konuştu.
