Her öğrenciye bir iPad veriyorlar

New York Times gazetesine göre başlatılan bir pilot programda New York, Long Island'daki Roslyn Lisesi'nde kitapların yerini iPad almış.

Şimdilik 47 adet iPad alıp iki Yunan ve Lâtin Edebiyatı sınıfına dağıtıldı. Bu sınıfın öğrencileri iPad'lerini eğitim yılı boyunca hem okulda hem evde eğitim aracı olarak kullanacaklar ve bu cihazlar sınıfta öğrencilerin ders kitapları yerine geçecek. Eğer pilot programın başarıya ulaştığı görülürse planın geri kalanında o bölgede ki 1100 öğrencinin tümüne eğitim yılı boyunca iPad dağıtılacak. Eğer okulun iPad başına 750 dolar ödediğini düşünürsek bunun epey maliyetli bir proje olduğunu kabul etmemiz gerekir.

Roslyn Lisesi'nin edebiyat öğretmeni Larry Reiff tüm ders materyallerini online olarak gönderdiğini ve iPad'in sınıfı çevreleyen dört duvarı yıktığını belirtiyor. İnancı bu programla birlikte evlerinde ödevleri ile uğraşan öğrenci sayısının artacağı yönünde. Bundan sonra hiçbir öğrenci gerekli materyali bulamadığı için ödevini yapamadığının mazeretini sunamayacağını belirten Reiff, tüm öğrencilerin bu sayede internete bağlanabileceğini de belirtiyor.

Araştırmacılar ise iPad'in sınıflarda kullanılmasını yadırgıyorlar, çünkü iPad gibi bir cihazın dil bilgisi ve edebiyat gibi derslerin anlaşılmasına yarar sağlayacağından şüpheliler. Bazıları ise, daha düşük fiyatlı cihazlar varken iPad'in seçilmesinin gereksiz olduğu görüşünde.