Eğitim-sen'den Torba Yasasına Tepki
Torba Yasası 2010 protesto ediliyor. Torba Yasası'nda neler var? Torba Yasası nedir?Eğitim-Sen Mudanya Temsilciliği, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen kanunu protesto etti.

Eğitim-Sen Mudanya Temsilcisi Şeref Öztürk, "Bu yasa, işverene her türlü kolaylığı sağlarken, emekçilerin ücretlerini düşürüp, engellilerin istihdamını azaltmacak. Çalışma saatlerini yükseltip, kamu emekçilerinin sürgüne yollanmasının önünü açacak. Belediyelerin taşeronlaşmasını hızlandırıp, alın terimizle biriktirdiğimiz işsizlik fonunu kalıcı olarak işverene açacak. Esnek çalışmayla iş güvencesini kaldırıp, kamuda kadrolaşmaya yol açacak" dedi.
Söz konusu tasarının kanunlaşmasını engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını açıklayan Öztürk, "Bu 'Torba Yasa'yı engellemek için sesimizi yükseltiyoruz. Biz emekçiler, bu yıkıcı, yok edici anlayışa, bu görmezden gelme tavra karşı direneceğiz" diye konuştu.
Eyleme Mudanya CHP ilçe teşkilatı ile DİSK'e bağlı sendikalar destek verdi.
