Sarıçam'da Kuva-i Milliye şehitleri anısına yapılan park hizmete açıldı

Sarıçam Belediyesi, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümünde Kuva-i Milliye şehitleri ve gazilerin anısına yaptığı parkı hizmete açt

Sarıçam Belediyesi, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümünde Kuva-i Milliye şehitleri ve gazilerin anısına yaptığı parkı hizmete açtı.

Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, parkın yapıldığı alanın hemen karşısına düşen tepelerde Adana'nın kurtuluş meşalesinin yakıldığını belirtti. Zenbilci, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesinin ateşinin yakma düşüncesinin kendisine Adana'da hasıl olduğu yönündeki sözüne atıf yaparak, "Mustafa kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi Kuva-i Milliye düşüncesini ateşleyen atalarımızın, vefakar çabaları karşılıksız kalmamalı. Bu parkın görünüşte maddi olarak önemi küçük de olsa bile, manevi olarak bu toprakları bize emanet eden ecdadımız için çok önemli. Onları bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz." dedi.

Kuvai Milliye Mücahitleri Derneği Genel Başkanı İrfan Söker de dernek olarak parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Söker, bundan 89 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı kurtuluş meşalesinin halen Kuva-i Milliye mücahitlerinin , torunlarının göğsünde yandığını kaydetti.

Açılışa Sarıçam Müftüsü Murat Demir, Dernekler İl Müdürü Recep Kurtoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve gaziler katıldı.

Adana'nın rakım olarak en yüksek yerlerinden Çınarlı- Çarkıpare yolu üzerindeki 4 bin 600 metrekare arsa üzerinde inşa edilen park Kuva-i Milliyle ruhuna uygun düzenlendi. Kuvai Miliyle Derneği üyeleri tarafından dernek binasının da yapılacağı park içinde milli mücadelenin sembolize eden figürler yerleştirildi. Mustafa Kemal'in kağnısı isimli şiirini anlatan cephane yüklü kağnı çeken öküzler ve Türk kadınını figürlerinin yer aldığı park sıcak yaz mevsiminde muharip gazilerin dinlenme alanı olacak. Adana ve yöre halkına hizmet edecek park ileriki yıllarda daha geniş bir alana inşa edilebilme özelliğine de sahip. Kuvai Milliye Parkı, Sarıçam Belediyesi'nin bir yıl içinde yapımını tamamlayarak hizmete sunduğu 7. park olma özelliğini de taşıyor.