Kızılcıklı'dan Açıklama

AK Parti Bursa Millitvekili Sedat Kızılcıklı, İnegöl'ün AK Parti döneminde altın yıllarını yaşadığını söyedi.

Kızılcıklı'dan Açıklama
AK Parti ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen ve 2010 yılında İnegöl'e yapılan hizmetlerin tanıtıldığı toplantıda konuşan Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının 9 seneyi geride bıraktığını, mahalli idareler ve hükümet olarak halen milletin karşısına rahatça çıkabildiklerini söyledi. Kızılcıklı, "Geçmişte milletvekili rozetlerini saklayan, halkın içine giremeyen yöneticilerden olmadığımız için Allah'a şükrediyorum. Hesap verebilen bir yönetim anlayışını getirdik. Sürekli milletimize hesap verebiliyoruz. Dün akşam Orhaniye Mahallesi'ndeydik. 3.5 saat arkadaşlarımızla beraber her sorulan soruya cevap vermeye çalıştık. Her yeri geziyoruz ve halkımızla yüzleşiyoruz. Hepimiz halkın içinden çıktık, onlardan kaçmıyoruz. Çünkü, biz hiç bir zaman milletimize sırtımızı dönmedik. Bize destek veren halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
2010 yılında yapılan hizmetlerden bahseden Kızılcıklı, "6 tane lise, özürlüler okulu, 30-35 tane ilköğretim okulu bizim dönemimiz de İnegöl'e kazandırıldı. 8 senede İnegöl'de sınıf sayısı yüzde 52 artırıldı. Yani 100 tane olan derslik sayısı 152'ye çıkarıldı. 2010 yılında Mezit tünelini açtık. İnegöl'ün girişinden çıkışına kadar olan bütün köprüleri sağlamlaştırdık. Huzur Mahallesi ile Akıncılar Köyü arasındaki alt geçidi bitirdik. MOBESE için bakanlık 1 milyon TL verecek" diye konuştu.
Adliye sarayı kaba inşaatının bitmek üzere olduğunu kaydeden Kızılcıklı, "Hükümet konağını rahatlatacağız.
Adliye bağımsız bir yere geçtiği zaman hükümek konağı vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği bir hale gelecek. Babasultan barajını bitirdik. Su tutmaya başladı. 2011 yılında kanaletlerinin proje ihalesi yapılacak. Boğazköy barajının projesi bitti. Boğazköy barajı da su tutmaya başladı. Öncelikle elektrik üretmeye başlayacak" diye bilgi verdi.
DEVLET HASTESİ YENİ BİNASI İHALEYE ÇIKACAK
2011 yılı hedeflerini de açıklayan Kızılcıklı şunları söyledi: "2011 yılında inşallah Mezitler'i komple bitireceğiz. Sadece 5,5 kilometre kaldı. Onun da ihalesi yapıldı. Ankara'dan Bursa'ya kadar kesintisiz duble yola herkes kavuşmuş olacak. Kurşunlu ve Oylat girişlerine, çıkışlarına bir kavşak düzenlemesi ile ilgili Karayolları Genel Müdürümüzle görüştük. 2011 yılında buna başlayacağız. 2011 yılında MÖBESE sistemi çalışmaları başlayacak. Babasultan barajının proje ihalesi, Boğazköy barajının kanalet ihalesi yapılacak. TOKİ Başkanımız ile görüştük. Hem kentsel dönüşüm hem de 2. etap için çalışmalar devam ediyor. Toplu konutlara doğalgaz geldi. Bu hizmetin Akhisar ve Huzur mahallelerine de yayılması açısından doğalgaz firmamızla görüşüyoruz. Adliye binasının 2011 yılında bitmesini istiyoruz. İşletme fakültesini 2011-2012 yılında açmış olacağız. Fakülte çalışmalarında siyasi irade görevini eksiksiz yerine getirmiştir. İnegöl'de 2011 yılında Devlet Hastanesi programda yok gibi konuşmalar olmuş. Böyle bir endişe olmasın. Avam projesini çizdirdik. TOKİ'ye yolladık. Projenin teslim tarihi 28 Şubat'tır. 2011 yılında temeli atılsın diye uğraşıyoruz. 2011 yılı programına Diş Hastanesi'ni de aldırdık. Yani bir değil 2 hastane ile uğraşıyoruz. İnegöl AK Parti döneminde altın yıllarını yaşıyor. İşletme fakültesini açalım, yanına orman fakültesini de açacağız. 2004 yılından önce Ankara'dan gelenler, 'Bu işler belediyenin parası, Ankara'nın duasıyla oluyor' derdi. Şimdi Ankara hem dua ediyor, hem para veriyor. Çünkü önceden kaynak yoktu. Türkiye'nin tamamına 2002 yılında 7.8 katrilyon ayrıldı. Şimdi ayrılan bütçe 33.5 katrilyon. 2002 yılının bütçesinden faize yüzde 42'si ayrılırken, şimdi sadece yüzde 15'i ayrılıyor. Kaynaklar büyürse, hizmetler de büyür".