Bükreş'in Altın Anahtarı Melih Gökçek'e

Romanya'nın başkenti Bükreş'in Belediye Başkanı Sorin Mircea Oprescu, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e Bükreş'in altın anahtarını verdi.

Bükreş'in Altın Anahtarı Melih Gökçek'e
Dünyanın dört bir tarafından aldığı ödüller ve örnek projelerle adından sıkça söz edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Gökçek'e bir onur da Bükreş'ten geldi. Başkan Gökçek'e kentin altın anahtarı, Bükreş Belediye Başkanı Sorin Mircea Oprescu tarafından takdim edildi.
Bükreş temasları sırasında, Türk girişimciler tarafından kurulan Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversitesi'ni de ziyaret eden Başkan Gökçek'e Rektör Filip Stanciu tarafından üniversitenin madalyası takdim edildi.
Kentin altın anahtarının teslimi nedeniyle Bükreş Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan Bükreş Belediye Başkanı Oprescu, iki şehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Geçtiğimiz ağustos ayında kendisinin Başkan Gökçek'in misafiri olarak Ankara'da bulunduğunu ve unutulmaz bir ziyaret gerçekleştirdiğini kaydeden Oprescu, özellikle çocuklar ve yaşlılar için geliştirilen sosyal tesislerden çok etkilendiğini ve faydalanmak istediğini söyledi. "Özellikle Ankara'nın
geniş yolları, alt ve üst geçitleri çok güzel inşa edilmiş. Şehircilik anlayışı beni çok etkiledi. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz" diyerek konuşmasını sürdüren Sorin Oprescu, Bükreş'teki en önemli sorunlarının alt ve üst geçitlerin inşasının çok uzun sürmesi olduğunu söyledi. Bu konuyla ilgili de Başkent Ankara'daki gibi inşaatların 3 ayda bitirilmesini istediklerinin altını çizen Oprescu, Bükreş'in trafik sorunları ve sosyal altyapı tesislerinin çözümü
konusunda da Ankara'nın tecrübelerini ve çalışmalarını örnek almak istediğini ifade etti.

ŞEHRİN ALTIN ANAHTARI GÖKÇEK'E
Sorin Oprescu'nun ardından konuşmasına başlayan Başkan Gökçek, Bükreş'te de kendisinin çok iyi ağırlandığını belirterek, "Bundan sonra çok daha yoğun ilişkilerimiz olacağına inanıyoruz. Biz Türkiye ve Ankara olarak her türlü kültürel ve ekonomik ilişkilerimizin gelişmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Konuşmaların ardından Bükreş Belediye Başkanı Oprescu, şehrin altın anahtarını Başkan Gökçek'e vererek, davetine katıldığı için teşekkür etti.
Bükreş'teki temaslarına Türk girişimciler tarafından kurulan Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversitesi'ni ziyaret ederek devam eden Başkan Gökçek'e bir onur da burada verildi.
Bükreş Belediyesi'nden ve Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği'nden yetkililerle birlikte Lumina Üniversitesi'ne gelişinde üniversitenin Türk ve Romen yetkilileri tarafından karşılanan Başkan Gökçek'e, üniversiteyi gezisinin arından da Rektör Filip Stanciu tarafından brifing verildi. Brifingin ardından Başkan Gökçek'e katılımından dolayı teşekkür eden Stanciu, üniversitenin madalyasını takdim etti. Madalya için teşekkür eden Başkan Gökçek, modern ve mükemmel bir üniversite ile karşılaştığını ifade ederek,
"Örnek bir üniversite. Gurur duydum. İftihar ettim" dedi.
(İHA-EA-Y)