Beldibi'ne Yeni Mahalle

Beldibi Belediye Meclisinin 4 Mayıs 2010 tarih ve 17 Sayılı Kararının Muğla Valiliğince onaylanmasından sonra Belediye Kanunu gereği 2011 Yılı Ocak ayından itibaren Gökbel Mahallesi Muhtarlığı seçim takvimi başladı

Beldibi'ne Yeni Mahalle
Beldibi Belediye Meclisinin 4 Mayıs 2010 tarih ve 17 Sayılı Kararının Muğla Valiliğince onaylanmasından sonra Belediye Kanunu gereği 2011 Yılı Ocak ayından itibaren Gökbel Mahallesi Muhtarlığı seçim takvimi başladı.
Marmaris İlçe Seçim Kurulu'nun 27 Aralık 2010 tarihli kararına göre, seçim takviminin başlangıç tarihi 3 Ocak 2011 olup seçim 6 Mart 2011 Pazar günü yapılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, şöyle konuştu: "Beldibi Belediye tüzel kişiliği oluştururken o zamanki nüfusa göre iki mahalle öngörülmüş, ancak Beldibi son dönemde hızlı bir nüfus artışına ve değişime sahne olmuştur. Gökbel mevkiindeki vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ve Gökbel'deki su sorunu
başta olmak üzere diğer sorunların çözümünü kolaylaştırmak ve gelecekteki Beldibi'nin mahalle oluşumunu sağlamak üzere Belediye Meclisimiz Gökbel Mahallesi oluşturulması kararını almış ve 5393 Sayılı Belediye Kanunun öngördüğü yasal işlemler ve süre tamamlandıktan sonra Gökbel Mahallesi ile ilgili seçim takvimi başlamıştır. Kararımızın ve seçim sonucunun beldemiz ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."
Öte yandan Beldibi Belediye Meclisinin 2011 yılının ilk meclis toplantısında Ege Belediyeler Birliği'ne üye olma kararı çıkarken, Atatürk Caddesi üzerindeki işyerlerinin yıkılarak Atatürk Anıtının bu alana taşınması kararlaştırıldı.