Başbakan'ın hangi kuruluşları açtığını soran vekile yerel meclisten cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sivas'taki toplu açılış töreninde hangi kurumları açtığını soran CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'e, İl Ge

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sivas'taki toplu açılış töreninde hangi kurumları açtığını soran CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'e, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Pala cevap verdi.

Meclis kürsüsünde açılışı yapılan kurumları sayan Pala, bu kuruluşların isimlerinin yer aldığı listeyi de CHP Grup Başkanvekili Gökhan Güldigen'e vererek, "Siz Sivas'ı biliyorsunuz, sayın milletvekilinizi gezdirip açılan tesisleri gösterin." dedi.

İl Genel Meclisi, Ocak ayı ikinci oturumu bugün Sedat Özata başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda gizli oy usulüyle denetim komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Nazif Arar, İbrahim Yasak, Sadık Gürler, Yaşar Arkaz ve Hamza Karlı denetim komisyonuna seçilen isimler oldu. Daha sonra İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'nde görev yapmak üzere hayırsever vatandaşlardan üyeler belirlendi.

İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, gündem dışı söz almak isteyen meclis üyelerine söz verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Pala, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir'in iddialarına cevap verdi.

Pala, "Sivas kamuoyunu meşgul eden milletvekilimizin biri tarafından sayın başbakanımızın hangi tesislerin açılışını yaptığını, açılan bu tesislerin AK Parti il başkanımız tarafından da bilinmediğini söylüyor. Ben bunu üzüntüyle karşıladım. Kendi ilçesinde açılan okuldan vekilin haberi yok. Açılmadığını iddia ettiği Kangal Lisesi'nin açık olduğunu ve 60 öğrencisi bulunduğunu Kangal belediye başkanı canlı yayına telefonla bağlanarak söyledi. Sayın milletvekilinden, Sivas ile daha fazla ilgilenmesini talep ediyorum." dedi.

Pala, açılışı yapılan 14 tesisin ismini tek tek kürsüden sayarak, "Sayın milletvekili bu listeyi alıp baksın. Sayın Başbakan hayali mi yoksa gerçek açılış mı yapmış. Milletvekilimizden 'AK Parti hükümeti bunu yaptı, teşekkür ediyoruz. Biz iktidara gelirsek daha fazlasını yapacağız' demesini beklerdim." diye konuştu.

Pala, daha sonra CHP Grup Başkanvekili Gökhan Güldigen'in yanına giderek, açılışı yapılan tesislerin isimlerinin yer aldığı listeyi verdi. Pala, Güldigen'e, "Siz Sivas'ı biliyorsunuz sayın milletvekilinizi gezdirip açılan tesisleri gösterin." dedi.