Alsancak'a Doğalgaz Müjdesi

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yeni yılda Alsancak semtinde doğalgaz altyapı çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından çalışmalarda ilk kazmanın ocak ayında vurulacağını bildiren Tartan,"Çağdaş ülkelerde, modern toplumların yıllardır kullandığı konforlu ve çevreci enerji doğalgazı bekleyen Alsancak'ta yaşayan vatandaşların bu hasreti sona erecek. 2011 yılının sonunda doğalgaz çalışmaları tamamlanmış olacak" dedi.
Öte yandan çalışmalarda hızlı hareket ettiklerini belirten İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği izinler ve Konak Belediyesi'nin istekleri doğrultusunda altyapı çalışmalarını yönlendireceklerini söyledi.
Ocak ayı içerisinde İkiçeşmelik semtinde bulunan doğalgaz hattının, daha önce altyapısı tamamlanan Şair Eşref Bulvarı ile bağlantısı için çalışmalara başlanacağını belirten Yandımata, mayıs ayına kadar gaz arzının sağlanacağını ifade etti. Doğalgaz altyapı çalışmalarının Kültür, İsmet Kaptan ve Akdeniz Mahallelerini kapsayacağını kaydeden Yandımata, "Bu mahallelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bölge koşullarının izin verdiği ölçüde çalışmalarımız devem edecek ve gaz arzını sağlayacağız. Söz konusu bölgelerde genişletme çalışmalarımız okulların kapalı olduğu sürede devam edecek. Okulların açılıp, trafiğin yoğunlaştığı dönemlerde ise çalışmaların tamamlanmış olmasını hedefliyoruz" dedi. Yandımata çalışmalar kapsamında, 16 kilometre polietilen ana hat, 2 bin metre çelik hat döşeneceğini, bin 200 binaya ve 17 bin haneye doğalgazın ulaştırılacağını söyledi.