Yılbaşında Türkler, Midilli'ye Çıkarma Yaptı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en eski denizcilik firması olan 'Jale Tur'un yılbaşına özel düzenlemiş olduğu Yunanistan'ın Midilli Adası gezisi ilginç görüntülere sahne oldu.

Yılbaşında Türkler, Midilli'ye Çıkarma Yaptı
2 gece 3 gün süren Midilli seyahatine, İzmir merkez, Karşıyaka, Çiğli, Foça'dan katılımın yoğun olduğu gözlenirken, komşu ülkenin Midilli Adası'ndaki yılbaşı gezisi, Phokaia Lions Kulübü Başkanı Hayri TunaYükselen'in de araların bulunduğu yen, yıla farklı bir ambiyansta girmek isteyen 60 kişilik Türk gurubu düzenlenen gezide Midilli'nin en saklı bölgelerini gezme imkânı buldular.
Organizasyonu düzenleyen Jale Tur'un sahiplerinden Eşref Jale ve kafilenin rehberi Ali Necmi, gezi süresince Midilli Adası'nı bir baştan bir başa otobüslerle gezerek tanıttı. Yeni yılın ilk dakikalarına, adanın en tanınmış restoranlarından biri olan Yorgo'nun Tavernası'nda giren grubun, sabahın ilk ışıklarına kadar kurtlarını döktüğü gözlenirken, tavernada bulunan Yunanlı gençlerle birlikte pistten inmeyen ve sirtaki yapan gurubun coşkusunun görülmeye değer olduğu belirtildi.
Eğlenceli yılbaşı gecesinin ardından, yılbaşının ilk gününde Midilli Adası'nın Petra, Kalloni, Molivos, Mantamados, Skala, Thermi, Palios ve Sonia kasabalarını gezen gurup, gezi sürünce Midilli'de ki Meryem ana kilisesi ile birçok tarihi manastırı gezerken, bol bolda alış veriş yapabilme olanağı yakaladılar.
Midilli'de özellikle kuyumcu dükkânlarına ilgi gösteren gurubun, gezinin son gününde ise Lesvos (Midilli) Adası'nda keçi peyniri üreten mandıralardan kilolarca keçi ve koyun peyniri satın aldıkları gözlendi.