Polislere Askerlik düştü

Cemil Çiçek askerlik süleri ile ilgili polislere müjde verdi. Polislere Askerlik düştü. Polislere Askerlik kaç ay oldu. Polislere Askerlik son dakika bilgileri burada! İşte Polislere Askerlik haberleri...

Bakanlar kurulu sona erdi. Alınanan kararlarla ilgili açıklama yapan hükümet sözcüsü Cemil Çiçek askerlik süleri ile ilgili polislere müjde verdi.

Bakanlar kurulunun aldığı karar göre akamedemi mezunu polisler 3 hafta yüksekokul mezunu polisler 6 ay askerlik yapacak.

POLİSE ASKERLİK DÜŞTÜ VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Saat 11.50'de başlayan, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan 2011 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Hükümet Sözcüsü Çiçek, toplantıda alınan kararları açıklıyor.

Çiçek 'Polisler kısa süreli askerlik yapacaklar. Akademi mezunları 3 hafta, polis meslek yüksek okulu mezunları ise 6 ay askerlik yapacak. Terhis edildikten sonra 7 yılını doldurmadan herhangi bir nedenle emniyetten ayrılan personel Genel Müdürler tarafından uyarılarak askerlik hizmeti tamamlanacaktır.

Bugün imzaya açtığıız diğer bir kanun tasarısı 12 Eylül'de yapılan referandum ile bir çok değişiklik yapılması gerekiyor. Bu değişiklikler çerçevesinde 9 tanesi ayrı geri kalanlarının da paket halinde uyum yasası olarak gönderilecektir.

Türkiye'nin belli bir süre içerisinde Avrupa konularından istifadesi söz konusu. AB bünyesinde bir hibe söz konusu bundan da Türkiye istifade edecektir ki bunun için yasal düzenleme gerekmektedir. Bunun için mekanizmanın süratli yapılması lazım. Bunu çok kısa süre içerisinde hazırlayıp TBMM'ye göndereceğiz. Bu çerçevede AB ilişkilerini görüşmüş olduk.

SORULAR

Sözleşmeli Er Modeli'nin taslağı Başbakanlık'a gönderilmişti. Bugün bu konu görüşüldü mü?

Bir iki noktada olgunlaşması gerekiyor evet görüştük bugün. Kısa bir süre içerisinde tüm çalışmalar yapıldıktan sonra tekrar görüşülecektir.

Şuan askerliğini yapan polisler bundan istifade edecek mi?

Kanunlar yayınlandığı anda yürürlüğe girer. Kanun çıktığı takdirde tabii ki onlar da bundan istifade etmiş olacaklardır.

Bakanlar kurulunun aldığı karar göre akamedemi mezunu polisler 3 hafta yüksekokul mezunu polisler 6 ay askerlik yapacak