Mersin 'Kurtuluş'a Yürüdü

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89

Mersin 'Kurtuluş'a Yürüdü
Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce organize edilen; 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü'ne yoğun ilgi gösterildi. Mehterli, kağnılı yürüyüşe katılanlar ay-yıldızlı Türk bayraklarını ellerinden düşürmezken, ortaya da renkli görüntüler çıktı.
Toroslar Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7.'si gerçekleştirilen yürüyüş, Kuvva-i Milliye Anıtı önünde başladı. Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın da katıldığı yürüyüş öncesinde Anıt önünde düzenlenen törende, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunda şehit düşenler anıldı. Çelenk sunumunun ardından başlayan yürüyüşe katınlar, Hastane Caddesi-İstiklal Caddesi-Sakarya Caddesi güzergahını takip ederek, Cumhuriyet Alanı'na ulaştı.
Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu ile Bursa Mehteran Takımı'nın da yer aldığı yürüyüş, yaklaşık 5 kilometrelik bir güzergahı kapsarken, katılımcılara da yaklaşık 10 bin adet Türk bayrağı dağıtıldığı bildirildi. 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü'nde ayrıca cepheye sırtında mermi taşıyan Nene Hatun ve Elif'in kağnısıyla birlikte tarih yeniden canlandırıldı. Ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla donatılan motorize ekiplerin de yer aldığı etkinliğe katılan Safari Sirki Gösteri Grubu üyeleri, zaman zaman akrobatik hareketlerle gösteriler düzenlerken, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı.
Öte yandan, yürüyüşü değerlendiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde organize edilen yürüyüşe, geçen yıla göre daha fazla katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Etkinliğe katılan Mersinlilere de teşekkür eden Tuna, 'Kurtuluş Günü' etkinliğine halkın katılımı ve ilgisinin giderek arttığını, bunun da tarih ve kentlilik bilinci açısında umut verici bir gelişme olduğunu savundu. 'Kuvva-i Milliye Yürüyüşü' ile birlikte milli birlik ve beraberlik bilincinin yanı sıra dayanışma ruhunun da ortaya konulduğunu kaydeden Tuna, etkinliğin önümüzdeki yıl da düzenleneceği bilgisini verdi.