Gaziantep'te gözde 'intralase' teknoloji dönemi başladı
Türkiye'de göz alanındaki önemli merkezler arasında gösterilen Gaziantep'te de bıçaksız lazer adıyla bilinen 'intralase' teknolojisi uygulanmaya başla
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun bir hasta trafiğinin yaşandığı, şehirde bu cihazın gelmesiyle sağlık turizmi alanında önemli gelişmeler yaşanabileceği bildirildi. Çeşitli nedenlerle daha önce lazer yapılamayan hastalar içinde şifa kaynağı haline gelen İntralase teknolojisine ilginin her geçen gün arttığı ifade edildi.
Kişiye özel lazer olarak da bilinen 'intralase'nin en önemli özelliğinin, göz kusurundan kurtulmak için lazer tedavisi olmak isteyen ancak çeşitli sebeplerle geri çevrilen kişilerin tedavisine imkan vermesi. Bugüne kadar doktorların en büyük sıkıntılarından biri olan keratom (bıçak) sebebiyle oluşabilecek problemleri de en aza indiren cihaz, hastalara 'intralase' teknolojisiyle göz kusurlarından en güvenli ve en sağlıklı şartlarda kurtulma imkânı sağlıyor.
Cihaz ve kullanılan son metotlarla göz ameliyatlarında işlemin çok kısa sürdüğüne dikkat çeken Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam, "Dünyanın en gelişmiş merkezlerinde gerçekleştirilen bütün ameliyatlar artık merkezimizde de yapılmakta. Göz alanında büyük bir yenilik olarak telaffuz edilen 'intralase' teknolojisini uygulamaya başladık. Bu yeni teknolojiyle operasyon iki gözde toplam 5 dakika sürüyor. Operasyon sonrasında kişi 15 dakika gözetim altında tutuluyor. Ardından evine gidip ertesi gün işine devam edebiliyor. Göz kusurlarını düzeltmek için yapılan lazer cerrahilerinde flep (tabaka kaldırma) hazırlama işlemi, cerrahinin en önemli kısmını oluşturmakta." dedi.
Halen uygulanan klasik lazer cerrahilerinde kullanılan mikrokeratom denilen bıçak ile zaman zaman komplikasyonlar oluşabildiğine dikkat çeken Mirkelam, "Gözün ön saydam tabakası (kornea) yeterince kalın olmayan hastalarda, yüksek dereceli miyop ya da hipermetrop hastalarda tedavi sonrası göz sağlığını ciddi olarak etkileyebilecek sıkıntılar yaşanıyordu. İntralase (lazer keratom) sistemi sayesinde istediğimiz bölgede, istediğimiz büyüklükte hiç el değmeden tamamen bilgisayar ölçümü ile flep (yatak) hazırlanıyor. Bu komplikasyonlar en aza indirilmiştir ve pek çok hastaya başarılı bir şekilde lazer yapılmasına imkân tanımakta." açıklamasında bulundu.