Besyo Öğrencilerinden Örnek Davranış

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) Rekreasyon Bölümü öğrencileri Nazilli'de İlköğretim ve İş Okulu öğrencileri ile spor için bir araya geliyor.

Besyo Öğrencilerinden Örnek Davranış
BESYO Rekreasyon bölümü öğrencilerinden Ramazan Çelik, Hakan Yıldız, Kerem Kalkan, Emine Demiralp, Volkan Kip, Ali Koçoğlu ve Okan Baş gönüllü olarak düzenledikleri eğitim programı Nazilli İlköğretim Okulu ve İş Okulu zihinsel engelli öğrencilerine eğitsel oyun tarzında performans ve motivasyon amaçlı eğitim veriyor.
Açıklamasında yaptıkları eğitim programının örnek alınarak devamlılığının sağlanması gerektiğine değinen etkinliği düzenleyen Rekreasyon Bölümü öğrencilerinden Ramazan Çelik; "Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu'nun 'Engelliler İçin Spor Dersi' amacıyla burada engellilerle iç içe olmak için buraya geldik. Sadece dersimiz için 1 günlük spor yaptırıp fotoğraf çektirme amaçlı bir eğitim için gelmedik. Buraya ilerideki işimiz engelliye yönelik olduğu için buraya gelerek kardeşlerimizle iç içe olmaya geldik. Hepimiz birer engelli adayıyız bunu unutmamamız gerekiyor. Ders dışında da engelli kişilerle iç içe oluyoruz. Sonuçta hepimiz insanız, hepimizin duyguları var. O insanların bizden farklı olmadığını düşündüğümüz için bu projeye adım attık. Zaten bu konuyla ilgili konferanslara da katılacağız. Projemiz yaklaşık 1 haftadır devam ediyor. Eğitsel oyun tarzında performans ve motivasyon amaçlı eğitim veriyoruz. Okul müdürümüzle görüşeceğiz ve yeterliliğimiz olduğu sürece veya gerekli izinlerimizi aldığımız takdirde bu projeye devam etmek istiyoruz. Hatta işimizi bile bu yönde sürdürmeyi düşünüyoruz" dedi.
Rekreasyon bölümü'nün Beden eğitimi'nin öğretmenlik, yöneticilik ve antrenörlükten sonraki diğer bir bölümü olduğuna dikkat çeken Çelik, Rekreasyon bölümünün aslında çok geniş çaplı bir bölüm olduğunu ve bireylerin kendini geliştirdikten sonra her kurumda iş bulabileceğini ama yabancı dilin öncelikli olduğunu da belirtti.