2010'da İnegöl'e Hizmet Yağdı

AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli, 2010 yılında iktidar, belediye ve il genel meclisi kanalıyla İnegöl'e kazandırılan hizmetleri açıkladı.

2010'da İnegöl'e Hizmet Yağdı
Hotel Angelacoma'da düzenlenen basın toplantısına AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile meclis üyeleri ve partililer katıldı. İlçe Başkanı Bülent Temelli, "Hizmetlerimizin 3 önemli ayağı var. İl genel meclisi, belediye ve bürokratik engelleri aşma konusundaki milletvekili desteği olmak üzere 3 tane destek ayağımız var. Çalışmalarımıza kavga etmeden devam ettik. Biz İnegöl'e bir çivi daha çakmanın hesabı ve gayreti içerisindeyiz. Muhalefet partileri il olma ve üniversite konusunda açıklamalar yaptı. Sanki bir şeyler konusunda bir şeyler elden gidiyormuş, iktidar partisinin İnegöl'e kazandıramıyormuş gibi söylemleri oldu. vaade dayalı siyaset anlayışını hiçbir zaman tasvip etmedik. Bazı yatırımlarımız biraz gecikse de umulanın üzerinde hizmetler ortaya çıktı" dedi.
İl Genel Meclisinin 2010 yılı içerisinde kazandırdıkları hizmetler ve 2011 yılı içerisinde hedefledikleri projelerden bahseden İl Genel Meclis üyesi İsmail Tarık Şimşek ise, "2009 yılında İnegöl'ün merkezine ve köylerine il özel idaresi kanalı ile toplam 5 milyon 700 bin TL yatırım yapıldı. Dolayısıyla seçildiğimizin ilk yılı İnegöl olarak il özel idaresinden payımıza düşeni fazlası ile aldığımızı düşünüyoruz. 2010 yılında 2009 yılındaki kadar hizmet almamış olabiliriz. Ancak bu Bursa'nın geneli ile ilgili bir konudur. Yani Bursa'nın gerek merkezine, ilçelerine gerekse tüm köylerine yapılması gereken hizmetler bütçe yetersizliğinden istediğimiz oranda yapılmamış olabilir. Yine de 2010 yılında elimizden geleni yaptık. Alibeyköye 400 bin TL tutarında alt yapı ve arıtma tesisi, Hasanpaşa köyümüze 200 Bin TL tutarında alt yapı ve arıtma tesisi, gündüzlü köyümüze 300 bin TL tutarında içme suyu yatırımı, İskaniye köyümüze 350 bin TL tutarında alt yapı ve arıtma tesisi ihalesi tamamlandı en yakın zamanda çalışmalar başlayacaktır. Süle köyümüze de 400 bin TL tutarında sulama tesisi yatırımı yapılmıştır. Yine 2010 yılı içerisinde köylerimize 60 km civarında asfalt yapılmış 30 kın de köy yollarımızın tamiratı ve onarımı tamamlandı. Geçtiğimiz yıl çeşitli köylerimize ve tahtaköprü beldemize ihtiyaçları doğrultusunda 10 bin metre altyapı borusu verildi" diye konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, 1 Nisan 2009-31 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirmeye planladıkları acil eylem planından bahsederek, "2009-2014 yılları arasında olmak üzere 60 maddelik beyanname hazırlamıştık. 2010 yılı içerisinde yaptıklarımızı anlatmak istiyorum. İnegöl'ü, mevcut İnegöl, yeni İnegöl ve Alanyurt olarak 3 sac ayağında planladık. 21 aylık eylem planı çerçevesinde 32 toplam projeden bahsetmiştik. Mevcut İnegöl konusunda, cazibe merkezine başlayacağız dedik. 25 milyon TL'lik bir proje inşaatı devam ediyor. İçme suyu barajı konusunda projelendirme anlamında ciddi mesafe aldık. Kapalı çarşının restorasyonu ve çevre düzenlemesi. Kapalı çarşı kısmı bitti, çevre düzenlemesi devam ediyor. Katı atık depolama çalışmaları devam ediyor. 2011 yılı son çeyreğinde Alanyurt'a çöp atmayacağız. Bu yıl içerisinde belediyespor kulübünü kurduk. Kuyumcular çarşısı modernizasyonu devam ediyor. Heykel ile Kuğulu Park arasında düzenleme yaptık. Eski Tekel binası gençlik merkezine dönüştürüyoruz. Restorasyon bitti, çevre düzenlemesi devam ediyor. Mahmut Esatbey Caddesi'nin alt ve üst yapısını düzenledik. Mahmudiye Mahallesi Pazartesi Pazarı çevresinde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık. Su baskınlarının önüne geçebilmek için Alanyurt ile İnegöl'ün kolektör hattını ayırdık" dedi.
Alanyurt hakkında yapılan çalışmaları da anlatan Aktaş, "Belediye binasında düzenleme yaparak, ek hizmet binasına dönüştürdük. Fakat bu bina Alanyurt'un kıyı bölgesinde olduğu için gerekli verimliliği alamadık. 2 ay önce belediye meclis kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 15 yıllığına devrettik. Belediye ek hizmet binasını Salı Pazaryeri mevkiindeki alana yapacağız. Mükemmel bir hizmet binası olacak. Çünkü biz Alanyurt'u merkezinden idare etmek istiyoruz. Ulaşım konusunu tek çatı altında topladık. Çok radikal bir işti. 108 otobüsle ulaşım hizmetleri devam ediyor. İnegöl-Alanyurt arası yolun asfaltı, yürüyüş yolları çalışmaları tamamlandı. İçme suyu hattını rehabilite ettik. Kapalı spor salonu ve spor kompleksi 12 dönümlük alanda yapılıyor. Bilgi ve kültür evini tamamladık. Yeni yapacağımız ek hizmet binasında büyük bir bilgi ve kültür evi daha olacak. Bu yılda 3 tane daha bilgi ve kültür evi açacağız. Alanyurt İmar planı İnegöl ile bütünleştirildi. Mezarlık alanı düzenlendi" diye bilgi verdi.