Malatya’da 12 bin yoksul aileyi devlet ısıttı

Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, geçtiğimiz yıl ihtiyaç sahibi 12 bin aileye birer ton kömür verdi.



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Hidayet Bozkurt, sosyo-ekonomik yoksunluk içinde bulunan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yönelik kömür dağıtım sürecinin tamamlandığını söyledi. 25 bin aileye farklı şekillerde yardım yaptıklarını anlatan Bozkurt, 12 bin aileye birer ton kömür dağıttıklarını açıkladı.

Bozkurt, şöyle devam etti: “Vakfımızda 25 bin ailenin dosyası bulunuyor. Bunlar arasında yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda muhtaç ve yoksulluk içerisinde bulunan öncelikle dul, yetim, yaşlı, özürlü ve süreğen hastalığı olan aileler olmak üzere çeşitli yardımlar yapıyoruz. Kömür dağıtımı da bu yaptığımız yardımlar arasında bulunuyor. İhtiyaç sahibi ailelere belirli bir takvim çerçevesinde kömür dağıttık. Geçtiğimiz yıl 13 Eylül’de başlattığımız çalışmayı 21 Ocak’ta bitirdik. Öncelikle merkeze bağlı köylerde dağıtıma başladık. Ardından kent merkezindeki ihtiyaç sahiplerine yaptığımız yardımlarla dağıtım işlemini bitirdik. Kent merkezi ve bağlı köylerdeki 12 bin muhtaç aileye aile başına 1 ton olmak üzere toplamda 12 bin ton kömür dağıtımı yaptık.”

Bu yıl kaliteli kömür dağıttıklarını anlatan Bozkurt, “Dağıtılan kömürlerimiz Kütahya’dan getirildi. Kalori değerinin geçen yıllarda dağıtılan kömürlere oranla daha yüksek oldu. Bu konuda kömür alan vatandaşlarımız ile yapılan görüşmelerde dağıtılan kömürlerin geçen yıllara oranla daha kaliteli olduğunu belirttiler.” dedi.