'Ben insana saygılıyım'

Ordu'da bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya gelen Kılıçdaroğlu, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapılan partiye katılım törenin ardından Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Ziraat Odasını ziyaret etti.

Ziyaretlerinde oda yetkililerinden bilgi alan Kılıçdaroğlu, başta fındık olmak üzere Ordu'nun sorunlarını çözmeye talip olduklarını söyledi.

Dünyada fındığı en çok üreten ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Öyleyse fındığın fiyatını neden başkaları belirliyor?'' diye sordu.

CHP iktidarında fındığın fiyatını, fındığı üretenlerin belirleyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Fındığı milli ürün haline getirirsek, zaten bu sorunlar çözülecektir. Ben sizden buraya bilgi almak için gelmedim. Çünkü zaten ekibim ve ben, fındığın sorunlarını, üreticinin sorunlarını yakından biliyoruz.''

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, sorularını da yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği Esnaf ve Sanatkarlar Odasında da oda Başkanı Mustafa Arslan'dan esnafın sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

"BEN İNSANA SAYGILIYIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ben Recep Bey gibi konuşmaya alışkın bir insan değilim, çünkü ben insanıma saygılıyım. Politikacı, saygı ölçüleri içerisinde konuşmak durumundadır'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Ordu Tesk Otel'de Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleriyle yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li 10 milletvekilinin hazırladığı bildiriye ilişkin sözlerinin hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bu bir Başbakan'a yakışan üslup mudur? Yakışır, yakışır, Recep Bey'e yakışan üsluptur. Peki ben Recep Bey'in düzeyine düşmeli miyim? Hayır, kendime yakıştırmıyorum. O konuşabilir, bağırarak çağırarak da konuşabilir, ağzından köpük de saçabilir, o beni ilgilendirmez. Ben Recep Bey gibi konuşmaya alışkın bir insan değilim, çünkü ben insanıma saygılıyım. Politikacı, saygı ölçüleri içerisinde konuşmak durumundadır. Onu başka arkadaşlarım yanıtlayacaklar.''

Kılıçdaroğlu, ''Bu direniş çağrısı net olarak anlaşılmamış olabilir mi, direnişten kastınız tam olarak neydi?'' sorusuna da ''Sayın Başbakan metin okumaz ki Sayın Başbakan camdan okur, bizim ne söylediğimizden de haberi yoktur. Onun amacı halkı kışkırtmak ama biz halkı kışkırtmayacağız. Biz halktan yana tavır alacağız'' karşılığını verdi.

Bir başka gazetecinin ''Başbakan Erdoğan'ın 'Yargı CHP'nin tahakkümünden kurtuluyor' dediğini'' ifade ederek, buna ilişkin görüşlerini sorması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Başbakan'ı ciddiye alacak durumda değilim'' dedi.

Esnafla birlikte olduğunu, onların sorunlarını dinlediğini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini ''Başbakan kendi kendisine konuşur, bağırır çağırır, ağzından köpükler saçar, normaldir, Recep Bey için normaldir. Daha önce niye söyledim ben mutlaka bir doktora görünmesi gerektiğini, bunlar için söyledim'' diye tamamladı
Kaynak: AA