Aldırmaz: Adana‘nın geleceğini planlıyoruz

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Ticaret Odası Meclis üyelerine göreve geldiği 7 aylık süredeki hizmetlerini ve projelerini anlattı. “Adana’nın geleceğini planlıyoruz” diyen Zihni Aldırmaz, ATO meclis üyelerinden tam not aldı.Tica



PROJELERİMİZ KABUL GÖRDÜ
Atatürk Caddesi, Türkmenbaşı Bulvarı ve Mustafa Kemal Paşa Bulvarları‘nın devamlarının açılması için projeler ürettiklerini kaydeden Aldırmaz, “Projelerimiz Ankara’da kabul gördü ve İller Bankası’ndan 50 milyon lira kredi çıktı. Bu para belediyenin kasasına girmeyecek. Yapılan iş karşılığında müteahhide ödeme yapılacak” şeklinde konuştu.
Adana trafiğinin rahatlaması için Seyhan, Çukurova ve Yüreğir’i kapsayan yeni bulvar projeleri de bulunduğunu anladan Aldırmaz, “Kuzey-güney-doğu ve batıyı kucaklayacak bu bulvara ilaveten Karayolları’nın açacağı Güney Kuşak bulvarının yanına demiryolu ağı da eklenerek ilk etap proje tamamlanmış olacak. Bu proje Adana’nın geleceğine ışık tutacak” dedi.
Mezarlıklarda yapılan çalışmaların tamamlandığını, ayrıca Adana’daki tüm okullar ve hastanelerin bahçelerinde de iyileştirmeler yaptıklarını vurgalayan Aldırmaz, “Amacımız öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesidir” şeklinde konuştu. Aldırmaz ayrıca, kentteki tüm sanayi sitelerinin yollarına neşter vurduklarını kaydetti.
Her ilçeye spor salonu projelerinin de hazırlandığını söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, “Biri 7500, 4’ü 2500 kişi kapasiteli spor salonu yaptırıyoruz. 2’si ihaleye çıktı. Diğerleri için ilçe belediye başkanlarının uygun yer göstermelerini bekliyoruz.” dedi. Aldırmaz ayrıca, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 26 branşta 2500 sporcunun faaliyet gösterdiğini, bu sporcuların çocuğunun avrupa ve dünya çapında başarılara imza attığını belirtti.

POTANSİYELİ İŞBİRLİĞİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ
Bölgesel İşbirliğine çok önem verdiklerini, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş olarak, çok önemli potansiyele sahip olduklarını bildiren Aldırmaz, “Bu potansiyeli işbirliğine dönüştürerek hep birlikte kazançlı çıkacağız.” şeklinde konuştu.
Başkan Vekili Aldırmaz, Çukurova sektörel fuarlarının da çok başarılı geçtiğini, 4. Kitap ve Eğitim Fuarı’na 200 bini aşkın ziyaretçi geldiğini, otoparklarda yer bulamayan araçların yollara park etmek zorunda kaldığını ifade ederek, “Çok amaçlı fuar alanımızın siz değerli işadamlarımızın emrinde olduğunu bilmenizi isterim” dedi.
Başkan Vekili Aldırmaz, daha sonra ATO meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Tek tek söz alan çeşitli meslek gruplarından oluşan meclis üyeleri, başarılı çalışmalarından dolayı Aldırmaz’ı kutlarken, sorunlarının çözümü konusunda da destek istedi.
Aldırmaz, belediyenin imkanları ölçüsünde her yere hizmet götürmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.