Adliye sarayının mobilya imalatı ve montajını hükümlü ve tutuklular yapıyor

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yapılan adliye sarayının mobilya imalatı ve montajını Konya Yarı Açık Cezaevi‘nde kalan hükümlü ve tutuklular yapıyor.



9 Mart‘ta Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da katılacağı törenle hizmete açılacak İskenderun Adliye Sarayı‘nda hummalı çalışmalar devam ediyor. Cezası 5 yıldan az olan hükümlü ve tutukluları meslek edindirme kapsamında Konya Açık Yarı Cezaevi‘nden 13 hükümlü ve tutuklu ile atölye şefi Mehmet Öden çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, adliye sarayında yaptığı inceleme sırasında hükümlü ve tutukular ile atölye şefi Mehmet Öden‘le de görüşerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Karasayar yaptığı açıklamada, “İskenderun’a yakışır modern bir adliye sarayının mobilyalarını Konya Yarı Açık Cezaevi‘nden gelen 13 kişilik bir hükümlü ve tutuklular yapıyor. Onların meslek edinme ve topluma kazandırılması noktasında yaptığı çalışmalar önemli. Son derece modern ve en son teknoloji kullanılarak birinci sınıf işçilikle mobilyaların montajı yapılmaktadır." dedi. Milletvekili Karasayar, 21 milyon TL‘ye mal olacak adliye sarayının açılışının 9 Mart‘ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin‘in katılacağı törenle yapılacağını söyledi.

Mobilya teknikeri Mehmet Öden, adliyenin mobilya işlerinin montajı için 13 hükümlü ve tutuklunun çalıştığını söyledi. Hükümlü ve tutuklu Faruk Işık ise gündüz çalıştıklarını ve akşam cezaevinde kaldıklarını söyledi.

21 milyon TL‘ye mal olan adliye sarayında 38 duruşma salonu bulunuyor. 50 yıl süre ile İskenderun‘a yetebilecek kapasiteye sahip olduğu belirtiliyor.