Çıldın Sedat yarılaya yardıma koştu

KÜÇÜKÇEKMECE'de kontrolden çıkan kamyonet takla attı. Araçta sıkışan şoförün yardımına olay yerinden geçen şarkıcı Çılgın Sedat koştu

Kaza O-1 karayolu Küçükçemece mevkiinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Avcılar yönünde ilerleyen 35 yaşındaki Hasan Akdemir’in kullandığı 34 BP 8621 plakalı kamyonet aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Küçükçekmece köprülü kavşağının altındaki kaldırıma çarpan araç savrularak sol şeritteki 34 AS 2234 plakalı otomobile çarptı.

Otomobil çarpmanın etkisiyle kendi etrafında döndükten sonra dururken, su şişesi yüklü kamyonet takla atmaya başladı. Yaklaşık 50 metre sonra duran araçta sıkışan Akdemir’in yardımına yoldan geçerken kazayı gören Çılgın Sedat lakaplı sanatçı koştu. Akdemir’i araçtan çıkartamayacaklarını anlayan sanatçı ve yanındakiler polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bilgi verdi. Görevlilerin işini kolaylaştırmak isteyen Çılgın Sedat ve yanındakiler araçtaki su şişelerini çıkarttı.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevredeki kalabalığı dağıtırken, itfaiye ve sağlık ekipleri yaralıyı çıkartmak için çalışmalara başladı. Aracın içine giren itfaiye ve sağlık ekipleri yaklaşık yarım saat soren çalışma sonucu yaralıyı sakıştığı yerden çıkarttı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırılırken polis, kazaya karışan diğer aracın şoförü Bülent Gölez ve arkadaşı Alpay Burak’ın ifadesine başvurdu.

Kaza yapan araç olay yerinden kaldırılana kadar bekleyen Çılgın Sedat, " Kaza önümüzde oldu. Hemen yardıma koştuk. Şoförün alkollü olduğu söyleniyor. Ölümden döndü. Kimse alkollüyken direksiyon başına geçmesin" diye konuştu.

TIR ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde gizli buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda TIR ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 4 kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Manisa'dan Turgutlu istikametine giden Ümit Toy (27) yönetimindeki 77 DZ 168 plakalı otomobil, Turgutlu girişinde gizli buzlanma nedeniyle kayganlaşan Manisa yol kavşağında karşı yönden gelen Rıdvan Saygın (42) yönetimindeki 26 UC 494 plakalı TIR ile çarpıştı. Kazada otomobil hurdaya dönerken, Ümit Toy (27), Şevket Toy (44), Havva Can Demir (30) ve Mehmet Demir (41) otomobil içerisinde sıkıştı. Turgutlu itfaiyesi AKS ekipleri tarafından otomobilden güçlükle çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Havva Can Demir ve Ümit Toy'un sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle yol yaklaşık 1 saat boyunca araç trafiğine kapatılırken, zeminin kaygan olması nedeniyle diğer sürücüler de zor anlar yaşadı. Gözaltına alınan TIR şoförü Rıdvan Saygın, "Yolun ıslak olması nedeniyle ben kontrollü bir şekilde seyrettiğim sırada otomobil önünde bulunan kamyonu solladı kayarak bana çarptı. Yapacağım bir şey yoktu" şeklinde konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.