Memurlar bedelli askerlik istiyor

Bedelli askerlik isteyenlerin kurduğu "bedelli askerlik platform" temsilcileri Memur-Sen'i ziyaret etti. Görüşmede bedelli askerliğin bir an önce çıkarılması için çağrı yapıldı.

Bedelli askerlik ve belli bir yaşın üzerindeki kişilere temel askerlik hizmeti sağlanabilmesi için kamuoyu çalışmaları yapan Bedelli Askerlik Platformu temsilcileri Memur-sen Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Görüşme sonrası sendikanın Genel Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy bedelli askerlik konusunda önemli açıklamalar yaptı. Ortaköy; Bedelli askerlik bekleyen ve belli bir yaşın üzerine gelmiş çok sayıda üyelerinin olduğunu ve sosyal bir yara halini almış bu meselenin artık bir çözüme kavuşması için samimi çabalar içerisinde olduklarını dile getirdi.

Ortaköy, Konfederasyon Başkanımız daha önce basın nezdinde bedelli askerliğin çıkması gerekliliğini deklare etmişlerdir. Ayrıca Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığımızın Koordinesinde 5 Ocak 2011 tarihinde gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında Memur-sen konfederasyonunun görüşü olarak Bedelli askerliğin gerekliliğini vurguladık. Ve bir rapor olarak Kurul Başkanlığına sunduk.

Ayrıca sendikamıza yapılan bu ziyaret vesilesi ile bu kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ettik. Bu sıralarda Meclis gündeminde ve ilgili Komisyonlara havale edilmiş bulunan Polislere askerlik muafiyeti, yurtdışı dövizli Askerlik gibi düzenlemelere ek geçici Maddeler yapılmak sureti ile bazı tekliflerde bulunmayı düşünüyoruz. Belli bir yaşa gelmiş ve artık askerlik hizmetinde fayda sağlanamayacak konumda bulunan kamu veya özel sektörde çalışmakta olan vatandaşlarımızın Temel askerlik eğitimi almaları sureti ile bu vazifeden yararlandırılmaları için teklifte bulunabiliriz.

Yine bu mesele ile ilgili bir diğer husus da kamuda olup henüz askerliğini yapmamış kişilerin askerde iken maaşlarının kesilmemesi kaydıyla bir kısa süreli askerliklerini yapmalarını sağlamak için teklifte bulunmayı düşünüyoruz.

Memur-sen olarak bireyi ve toplumu ilgilendiren bütün sosyal meselelerde duyarlı olduklarını dile getiren Ortaköy, ziyaretin kendileri için bu anlamda değerli olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Bedelli askerlik platformu başkanı Mustafa Duran görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Sivil Toplum kuruluşları nezdinde Memur-sen Konfederasyonuna yaptıkları ziyaretin çok faydalı ve olumlu geçtiğini, Memur-sen’in taleplerini çok doğru okuduğunu ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Mustafa Duran, sivil toplum kapsamında her kesimin desteğini almak için ziyaretlerini yoğunlaştıracaklarını kaydetti.