Kar Köy Yollarını Kapattı

Ülke genelinde, yoğun kar yağışı nedeniyle 532 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yurdun doğusunda görülen kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli‘de 143, Sivas‘ta 138, Erzurum‘da 76,Gümüşhane‘de 48, Bitlis‘te 45, Muş‘ta 35, Kayseri‘de 26, Adana‘nın Feke ilçesinde 14 ve Bingöl‘de 7 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Kenti çevre illere bağlayan yollarda ulaşım zaman zaman güçlükle sağlanıyor. Bölge trafik ekipleri, kar yağışı, tipi ve buzlanmanın etkili olduğu bazı güzergahlarda, zincirsiz araç geçişine izin vermiyor. Trafik ekipleri, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların sürücüleri başta olmak üzere yolculuğa çıkan tüm şoförleri yanlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları konusunda uyarıyor.

İl özel idarelerine bağlı ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalar yürütüyor.

-HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ-

SunExpress Hava Yollarına ait 9429 sefer sayılı Kars-İstanbul uçağı, yoğun kar yağışı nedeniyle Kars Havaalanı‘ndan kalkamadı.

SunExpress‘in, saat 09.05‘te kalması gereken Kars-İstabul uçağının, Kars‘taki olumsuz hava koşullarının düzelmesinin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı‘na gideceği bildirildi.

Şanlıurfa‘da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle bazı noktalarda, zaman zaman görüş mesafesi 100 metreye kadar düştü.

Akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği tahmin edilen sis, sabah saatlerindeki İstanbul-Şanlıurfa seferinin rötarlı yapılmasına neden oldu.

İstanbul‘dan 07.25‘te hareket etmesi planlanan ancak Şanlıurfa‘daki sis nedeniyle saat 10.19‘da havalanan THY uçağı, 12.45‘te GAP Havaalanına indi.

-ZİGANA GEÇİDİ‘NDE YOĞUN SİS- 

Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi‘nde, kar yağışı ile birlikte görülen yoğun sis ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Zigana Geçidi‘nde karayolları ekipleri, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, yoğun sis ve kar yağışına karşı sürücülerin yavaş seyretmeleri, yanlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları uyarısında bulunuyorlar.

Gümüşhane-Trabzon karayolunda Gümüşhane Sağlık Müdürlüğüne ait bir ambulans olabilecek herhangi bir trafik kazasında yaralılara anında müdahale etmek amacıyla hazır bulunduruluyor.

Muş-Kulp karayolunun Kozma Yaylası mevkisinde ise meydana gelen çığ düşmesi sonucu, yol ulaşıma kapandı. Yaklaşık 2 saat kapalı kalan yol, karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı.

Kaynak: AA