Vekil polisi kovdu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenler Derneği'nin (MEYA-DER) yürüyüşü sırasında Batman Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi'nde görevli polisleri, toplanma alanından kovdu

BDP Grup Başkanı ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel'in de katıldığı MEYA-DER üyelerinin yapmak isteği yürüyüş, çevik kuvvet polislerinin kortejinde gerçekleşti. Batman Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesi'nin sivil görevlileri, Atatürk Parkı'nda toplanmaya başlayan MEYA-DER ve BDP'lilerin fotoğraflarını çekmesi, BDP'li Milletvekili Bengi Yıldız'ın tepkisine yol açtı. BDP'li Vekil Yıldız, sivil giyimli polis görevlilerin kolundan tutarak toplanma alanı dışına çıkarırken, "Toplanamayacak mıyız? Yakından herkesi fişliyorsunuz, çıkın" dedi. Yıldız, ellerinde fotoğraf makineleri bulunan sivil giyimli polisleri, iterek toplanma alanı dışına çıkardı. Atatürk Parkı'nda toplanan MEYA-DER ve BDP'liler, Sanat Sokağı'na yürümek istedi. Ancak bu kez polis, yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine Vali Ahmet Turhan ile yapılan telefon görüşmesi sonrasında yürüyüşe izin verildi. Fakat bu kez de çevik kuvvet polisi, göstericilerle birlikte kortej halinde yürümeye başladı.


PROVOKASYONA TEDBİR

Tahrik ve provokasyon yaşanmaması için göstericiler de kendi aralarında belirlediği kişilerin el ele tutuşması şeklinde bir güvenlik duvarı oluşturdu. Bu şekilde yapılan yürüyüş sonrasında yaklaşık bin 500 kişi, Sanat sokağı'na vardı. Daha sonra BDP'li Milletvekili Bengi Yıldız, yaptığı konuşmada Türkiye'nin Kürt sorununu çözmek zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye, geçmişte yaşanan suçlarla ilgili Kürt halkından özür dilemek zorundadır. Bölgenin bir çok yerinde toplu mezarlar ortaya çıkmaktır. O çocuklar şüphesiz bizim çocuklarımızdır. O çocuklar şüphesiz bu halkın dili kültürü için hayatını feda etmiş insanlardır. Ve biz onların önünde saygıyla eğiliyoruz. Toplu mezarlar kısmi olarak da olsa açılıyor. Ama insanlarımızın kemikleri dahi bize çok görülüyor. Adli tıpa gönderiliyor 6 ay, 1 yıl bu kemikleri burada kalıyor. Batman'da MEYA DER Başkanı Fatma Kurhan eve giderken, iki sivil araç önünü kesiyor ve tehdit ediliyor. Eğer Batman Valisi Ahmet Turhan'ın haberi varsa bunlar çok tehlikelidir yoksa da çok vahimdir. Buradan onları uyarıyoruz" dedi. Konuşmalar sonrasında kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı.