Marmara'da su baskını, Ege'de sel riski

Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu açıkladı. Meteorolojiye göre hava durumu kar yağışlı geçecek. Ege'de ise sel riski var.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğusunda görülecek yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Sinop, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar; Doğu Akdeniz'de sağanak, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derece olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize) ile Sinop, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması olması beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI:
Trakya ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.