Hatay’da obezitenin önlenebilmesi için tedbir alınacak

Hatay Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu, il genelinde obezitenin yaygın bir hastalık olduğunu açıkladı. Kurul, Vali Yardımcısı Kadım Doğan başkanlığında bir araya gelerek Hatay’da yaygın durumda olduğu tespit edilen obezitenin önlenebi

Hatay’da obezitenin önlenebilmesi için tedbir alınacak


KURUM PERSONELLERİNİN BEDEN KİTLE ENDEKSLERİ HESAPLANACAK
Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan başkanlığında bir araya gelen kurul Hatay genelinde ilk olarak Emniyet ve İtfaiye personelinin beden kitle endekslerinin çıkarılması kararını aldı.
Bu kurumlarda çalışan personeller arasında beden kitle endeksleri 30’un üzerinde çıkanlarla ilgili özel tedbirlerin alınması kararı verildi.
Okul kantinlerini bu güne kadar hijyen ve gıda denetimi yapan Hatay İl Tarım Müdürlüğünün en kısa süre içerisinde porsiyon açısından da denetlemesi kararlaştırıldı. İl genelinde yemekhanesi olan ancak diyetisyeni bulunmayan kurum ve kuruluşlara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diyetisyen desteği yapılması da alınan kararlar arasında yer aldı.
Kurul son olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü organizesinde tüm camilerde obezitenin sebepleri ve sonuçlarına ilişkin hutbe okunmasını istedi.