TSK ve Emniyet birimlerinin harcamaları denetlenecek

TSK, Emniyet ve istihbarat birimleri aynı usullere göre denetlenecek

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yürürlüğe giren 685 sayılı kanun ile ilgili olarak basında yer alan 'AK Parti ve Askeriye anlaştı' şeklindeki haberlere tepki gösterdi. Canikli, yürürlüğe giren 685 sayılı Danıştay kanunuyla, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat birimlerinin ve tüm kurum ve kuruluşların aynı denetim usullerine göre denetleneceğini söyledi.

Farklı fiili denetim ve uygulamaların, yürürlükten kaldırılmış olduğunu belirten Canikli, Emniyet, TSK ve Kamu hizmeti veren kurumların denetimi kağıt üzerinde kalmayacak, fiili ve fiziki denetim kuralları uygulanarak denetim yapılacağını kaydetti. Canikli, bu denetimler sonucunda elde edilecek neticelerin savunma ve kamu güvenliği açısından Kamuoyuna açıklanamayabileceğini belirtti. Denetim raporlarının ancak süzgeçten geçirilerek açıklanacağını söyledi. Eksik bilgiyle Kamuoyunun yönlendirilmenin ahlaksızlık olacağını dile getirdi. Bazı yazar ve gazetelerden özür beklediğini sözlerine ekledi.

Gazetecilerin, 2B arazileriyle ilgili olarak sorduğu soruya Canikli, 2B arazileriyle ilgili olarak iki durumun olduğunu söyledi. İlçe ve Köy sınırlarında dönüşüm karşılanmışsa TOKİ’ye ve belediyelere devredileceğini belirtti. Bu arazileri kullanan vatandaşlara da bedellerinin ödeneceğini kaydetti. Diğer arazilerde de yerleşim sahiplerine en son raiş bedelin belirlenerek, ödeme yapılacağını ifade etti.

Ergenekon sanıklarının CHP’ye başvurarak milletvekili olmak istemelerini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna, Canikli, "Sürpriz olmaz" diye cevap verdi.