'One minute'ten sonra ilk kez Davos'a

'One minute' krizinin ardından Türkiye hükümet düzeyinde Davos'a katılıyor!

Zirveye bu yıl Başbakan Yardımcısı Babacan ve Maliye Bakanı Şimşek'in katılması bekleniyor. İki yıl önce Başbakan Tayyip Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres arasında yaşanan sert diyalog Davos Zirvesi'ne damgasını vurdu. Erdoğan, kendisine Peres'den daha az söz hakkı tanındığı gerekçesiyle "Bir daha Davos'a gelmem" diyerek zirveyi protesto etmiş, hükümet üyeleri Başbakan'ın bu çıkışının ardından geçen yıl zirveye katılmamıştı. Türkiye'yi zirvede sadece Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz temsil etti.

'One Minute' krizinin ardından iki yıl geçti, hükümet Davos yolunu tekrar tutuyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek zirveyi programlarına aldı. İki bakan son dakikada değişiklik olmazsa Davos'a gidecek. Bakanlara Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da eşlik edecek.

Türkiye'den en geniş katılım ise 20'ye yakın isimle iş dünyasından olacak. Bu yıl 41. kez düzenlenen zirvenin başlığı "Yeni gerçek için ortak normlar". Zirvede 90 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 katılımcı yer alacak.

35 devlet başkanı, 8 merkez bankası başkanı, uluslararası iş dünyasının bin 400'ü aşkın temsilcisi Dünya Ekonomik Forumu toplantılarında buluşacak. Zirvenin açılışını yarın yapılacak ve 30 Ocak'ta son bulacak.