Mourinho'ya 'Oscar' ödülü

Real Madrid'in Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho ve Inter'in Arjantinli forvet oyuncusu Diego Milito İtalya Futbolcular Birliği tarafından ödüllendirildiler.

İtalyan Oyuncuları Federasyonu Inter'in Arjantinli forvet oyuncusu Diego Milito'yu 2009/10 sezonunun oyuncusu ve Portekizli teknik adam Jose Mourinho'yu da yılın teknik adamı seçtiler. Inter'in 3 alanda şampiyonluk yaşadığı 2009/10 sezonunda 3 kilit karşılaşmada gol kaydeden Arjantinli oyuncu Diego Milito, Inter kulübündeki ilk sezonunda 22 gol kaydetmişti. "İtalyan Futbol Oscarları" töreninde açıklamalarda bulunan Arjantinli forvet oyuncusu Diego Milito, "Bu benim için çok büyük bir onur. 2010 yılı benim için her zaman unutulmaz olacak" ifadelerini kullandı.

Inter ile üç şampiyonluk yaşadıktan sonra Real Madrid'e transfer olan Jose Mourinho ise üst üste ikinci yıl en iyi teknik direktör ödülünü kazandı.

Bu ödülü kazandığını pazar günü düzenlediği basın toplantısında açıklayan Jose Mourinho, Milan'daki ödül seramonisine katılamadı ama video mesajı gönderdi.

Morinho'nun gönderdiği video mesajında ise şu ifadeler yer aldı: "Orada olmadığım için üzgünüm ama çarşamba günü Sevilla ile oynayacağımız kupa yarı final karşılaşması gelmeme engel oldu. Oscar almak harika çünkü benim için saygı duyulmak önemli. Özellikle rakiplerim tarafından. Serie A zor ve bunu uzaktan da görebiliyorum."

Törende ayrıca Inter'in kalecisi Julio Cesar tekrar yılın kalecisi ödülünü alırken, Maicon'da yılın en iyi golü ödülünü aldı.