14 kişinin öldüğü kazanın davası başladı

İstanbul Başakşehir'de yolcu minibüsüyle kamyonun çarpışması sonucu 14 kişinin öldüğü kazanın ilk duruşması dün gerçekleşti. Katliam gibi kazaya neden olan iki şoför birbirini suçladı. Korkunç kazanın mağdurları da suçum yok diyen minibüs şoförüne sert tepki gösterdi.

13 Eylül 2010 günü İstanbul Başakşehir'de 14 kişinin ölümüne neden olan o dehşet anlar hala hafızalarda. Kazada minibüs çarpmanın etkisiyle kağıt gibi yırtılmış, yolcular yola saçılmış, ortalık cehenneme dönmüştü.

14 kişiye mezar olan o kazanın davası dün başladı. Haklarında 22'şer yıl hapis cezası istenen sanıklardan minibüs şoförü kazanın izlerini hala taşıyordu. Duruşmaya tekerlekli sandalyeyle geldi. Kamyon şoförü de ceza evinden Jandarmalar eşliğinde geldi. Kazada ölenlerin yakınları ve o dehşetten yaralı kurtulanlarda salondaydı.

Duruşmaya sanıklar arasındaki tartışma damga vurdu. Minibüsün şoförü kamyocuyu kamyon şoförü minibüsü suçladı. Minibüs şoförü ifade verirken görüntülerde çok net olmasına rağmen kırmızı ışıkta geçmediğini söyledi. Ve araçta sadece 14 kişi olduğunu iddia etti. Oysa ölü sayısı 14'tü, 13 de yaralı vardı. Salondan uğultu yükseldi. Korkunç kazanın mağdurları minibüs şoförüne sert tepki gösterdi. Tepkiler duruşma sonrasında da sürdü. Mahkeme minibüs şoförünün sağlık durumunu dikkate alıp tutuklanmasını erteledi.