Kapalı kasa minibüste işçi servisi

İstanbul'da sivil trafik Polisleri şafak operasyonu gerçekleştirdi. Hedefte korsan minibüs servisleri vardı. Şoförler Polislerle köşe kapmaca oynadı. Minibüslerin bagajını açan Polisler mülteci gibi işçi taşındığını tespit etti.

Sivil trafik ekipleri sabahın erken saatlerinde denetime çıktı. Bu görüntüyle karşı karşıya kaldı. Yolcu taşıması yasak olan kapalı kasalı minibüs işçilerle doluydu.

Sivil ekiplerin denetimlerinde hedef bu kez işçi servisleri. Operasyon şafak sökmeden başladı. Servisler bir bir konrol edildi, evraklar incelendi, denetimleri geçenler yollarına devam etti. Gün ağırmaya başlarken herkesi şaşırtan o servis minibüsü göründü. Yan yana dizilmiş işçiler şaşkındı.

Trafik timleri ceza işlemlerini başlatırken onlar da yüzlerinde mahcup bir ifade başları öne eğik oturdular. Belkide işlerini kaybetme korkusundan kimsenin ağzını bıçak açmadı, ne bir tepki gösteren ne de bir söz söyleyen oldu.

Aslında benzer görüntüler birkaç kez tekrar etti. İşçilerin bagajda yolculuğu çaresiz kabul ettikleri her hallerinden belliydi. Denetimler sürerken kaldırımda yürüyenlerin sayısıda hızla artmaya başladı. Yolun sağında solunda gruplar halinde ilerleyenler vardı. Yoğun yaya trafiğinin sırrı kısa sürede anlaşıldı.

Korsan servis kullanan işçiler nereye kadar yürüyeceklerini de anlattı. Korsan işçi taşıyan sürücülerin taktiği polisin dikkatinden kaçmadı. Yine Sivil Polisler devreye girdi, denetimden kaçanların plakalarını bir bir tespit etti. Şafak operasyonunda yolcu taşıma ruhsatı olmadığı halde kelle koltukta işçi taşıyan servisler 15 gün trafikten men edildi. Araç başına da 590 lira para cezası kesildi.