Hoşgeldin Altun bebek...

Annesi vurulduktan sonra doktorların çabasıyla karnından alınıp yaşatılan bebek direniyor

Yine Ümraniye’de ikinci bir mucize daha yaşandı. Annesi kazada ölen Nuray bebek, ölümden sonra yapay canlandırma yöntemiyle doğdu. Dünyada 40’ıncı vaka olarak kayıtlara geçti.

Geçen yıl 4 Kasım 2010’da 8 aylık hamile Yeliz Karahasanoğlu, Selim Geçimli tarafından silahla öldürülmüştü. Karahasanoğlu hastaneye kaldırılırken ambulansla götürüldüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karnındaki bebek sezeryanla alınarak yapay canlandırma ile hayata döndürülmüştü. Hastanede ismi takılan Zeynep Gülfem’e kimse sahip çıkmazken, yakınları ziyaretine bile gelmedi. Anne karnında oksijensiz kaldığı için yaşaması mucizeye bağlı olan Zeynep Gülfem, bir hafta sonra yaşama tutunarak kendi kendine nefes almaya başladı. Zeynep, yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Zeynep’in yaşama direnci şaşırtırken hastanede başka bir mucize yaşandı. 21 Ocak Cuma günü 19.00 sıralarında Ümraniye’deki evine giden 7 aylık hamile Nuray Altun’a araçtan iner inmez bir kadın sürücünün kullandığı otomobil çarptı. 28 yaşındaki Nuray Altun hemen hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Bebeği kurtardılar

7 aylık hamile Altun’a getirildiği Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde müdahale eden doktorlar genç kadına sürekli kalp masajı yaparak karnındaki bebeğin alınması için çabaladı. Zeynep Gülfem’in hayatta kalmasını sağlayan Dr. Şirin Güven’e haber verildi. Dr. Güven hemen acil servise girerek Nuray Altun’dan sezeryanla kız bebeği aldı. Postmortem denilen yöntemi uygulayan uzmanlar annesi ölen bebeği yine yapay canlandırma ile hayata bağlamayı başardı. Aynı serviste erken doğan 1 haftalık Ege bebeğin annesi Sevilay Bingöl, Nuray Bebek’in gönüllü sütanneliği yapıyor.