Ekonomideki Toparlanma İşsizliğe Yansımıyor

-İŞSİZLİKTEKİ ARTIŞIN ÇOĞU GELİŞMİŞ EKONOMİLERDEN GELİYOR-

Rapora göre, 2007 ile 2010 yılları arasında küresel işsizlik oranındaki artışın yüzde 55‘i, gelişmiş ekonomilerde ve Avrupa Birliği bölgesinde oluştu.  

Brezilya, Kazakistan, Sri Lanka, Tayland ve Uruguay gibi gelişmekte olan ekonomilerde işsizlik oranı kriz öncesi seviyelerin altına indi.  

Rapor, ayrıca, 630 milyon çalışanın (dünyadaki tüm çalışanların yüzde 20,7‘si) aileleriyle birlikte günlük 1,25 dolarla yaşamını sürdürdüğünü ortaya koydu. Bu da kriz öncesi seviyeye göre, 40 milyon (yüzde 1,6) çalışanın daha yoksulluk sınırının altında olduğu anlamına geliyor.   

ILO Genel Direktörü Juan Somavia, rapora ilişkin olarak, standart makroekonomi politikaların yeniden düşünülmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Yüksek büyüme, düşük enflasyon ve dengeli kamu bütçesinin yanı sıra nitelikli ve insana yaraşır istihdam yaratılmasının, makroekonomik politikaların merkezine konulması gerektiğini vurgulayan Somavia, insanların çalıştığı işin kalitesinin toplumun kalitesini belirlediğinin unutulmaması gerektiğini kaydetti. 

 

-DÜNYADAKİ GENÇ İŞSİZ SAYISI 78 MİLYON-

Kaynak: AA