Dernek adı altında kadınlar kumarhanesi

İstanbul'un ortasında bir kadınlar kumarhanesi. Zengin olma hayaliyle binlerce lirayı kumarhane işletmecilerine kaptıran kadınlar kumar denilen bu illetten bir türlü kurtulamıyor ve borç batağı içinde çırpınıp duruyorlar.

Bir apartmanın 4. katındaki bir dernek. Ancak kapısı açıldığında bambaşka bir gerçekle yüz yüze geliniyor. Perdeler sımsıkı kapalı gözler bilgisayar ekranında parmaklar tuşlarda.

Üye olmayanların giremediği sözde dernek merkezi aslında bir kumarhane olarak işletiliyor.  Burada kumar makinelerinin yerini bilgisayar almış. Bilgisayarın tek bir tuşuyla start alıyor. Onlina kumar ve ekran karşısında sadece birkaç dakikaklık kumar oynamanın bedeli 50 liradan başlıyor. Sabaha kadar açık olan bu kumarhaneye gündüzleri çoğunlukla kadınlar ilgi gösteriyor. Akşam saatlerindeyse dairenin arka odalarında kurulu kumar masalarında çok daha büyük oyunlar oynandığı ileri sürülüyor.

Cafede her türlü hizmet sunuluyor. Akşam saat 20.00'ye kadar açık olan kadınlar kahvesinde, kahve kek eşliğinde 5 çayı ücretsiz, yemek ücreti ise 7 lira ancak masa başında kaybedilenlerin faturası hayli ağır.

"Denetim şikayet olmuyor mu" sorusuna bir ev parası kaybeden kumar bağımlısı kadının cevabı ise hayli düşündürücü. "Polis geliyor, ortalarda para olmasın diyor, çaylarını içip, bize bol şanslar dileyip gidiyorlar."