ATB’den ‘Tarımda Muhasebe ve Finansman’ eğitimi

Antalya Ticaret Borsası (ATB), tarım sektörüne yönelik eğitim programlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, ATB ile Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın ‘Tarımda Muhasebe ve Finansman Eğitimi’ başladı.



Tarımsal Uygulamalı Mesleki Eğitim Merkezi (TUMEM)‘nde, 29 Ocak 2011 tarihine kadar devam edecek program sonunda katılımcılara sertifika verilecek.
ATB’den yapılan açıklamaya göre, söz konusu eğitim; firmaların sahipleri, üst düzey yöneticileri, insan kaynakları, personel ve muhasebe departmanı yönetici ve çalışanlarına yönelik. Programının ilk haftasında, tarım sektöründe faaliyet gösteren firmaların muhasebe departmanlarında ve finansman alanında görev yapan yönetici ve yönetici adaylarına temel muhasebe kavramları anlatıldı.
Programda, eğitmen Osman Ali Özkan tarafından yöneticiler için finansal muhasebe temel eğitimi, maliyetlendirme ve maliyet muhasebesi eğitimi, faaliyet tabanlı maliyetleme eğitimi verildi. Eğitim programının ikinci haftasında ise finansçı olmayanlar için finans eğitimi, işletme bütçeleri hazırlama ve bütçe kontrol, mali tablolar analizi, dönem sonu muhasebe işlemleri konularında bilgi verilecek.