Arnavutluk Başbakanı zorda

Muhalefetin Başkent Tiran'da düzenlediği erken seçim gösterisinde çatışma çıktı: 3 kişi öldü, 55 kişi yaralandı.

Arnavutluk’ta erken seçim talebiyle yapılan protesto gösterisi kanlı bitti. Başkent Tiran’daki gösteride 3 kişi öldü, 50’den fazla kişi de yaralandı.

Gösteri Kanlı Bitti
Arnavutluk’ta günlerdir süren gerginlik kanlı gösterilere dönüştü. Başbakan yardımcısı Ilir Meta’nın yolsuzluk görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra istifa etmesinin ardından, muhalefet erken seçim talebinde bulundu.

Sosyalist Parti, Başbakan Sali Berisha’yı erken seçime zorlamak için protesto gösterisi düzenledi. 20 bin kişinin katıldığı gösteri kanlı bitti.

Çatışmalar, göstericilerin Başbakanlık binasına girmeye çalışmaları üzerine başladı. Göstericiler taş ve sopalarla polise saldırdı.

Polis, önce göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile göstericileri dağıtmaya çalıştı; olayların büyümesi üzerine ise havaya ateş açtı. Göstericiler Başbakanlık binası önündeki polis araçlarını ateşe verdi.

Olaylarda 3 kişi yaşamını yitirirken, 25’i polis olmak üzere 55 kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanı’ndan Diyalog Çağrsı
Cumhurbaşkanı Bamir Topi, olayların ardından siyasi parti liderlerine diyalog çağrısında bulundu. Muhalif lider Edi Rama da protestocuları sükünete davet etti ancak Başbakan Berisha’nın protestocuların sesine kulak vermesi gerektiğini söyledi.

AB Kaygılı
Avrupa Birliği ise olaylardan derin kaygı duyduğunu açıkladı.

Kaynak: AA