Antalya, kışın doğalgazla tanışacak

Olimpos Doğal Gaz Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Çınar, Antalya’nın Kepez ilçesinde bu yılın ekim, kasım aylarında doğalgazın evlerde kullanılabileceğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, şehir merkezinde yürütülmek



Doğalgazın, şehirlerarası otobüs terminalinin bulunduğu bölgeden başlayıp Serik ilçesine kadar uzanacağı bilgisini veren Gültekin Çınar, doğalgaz dağıtım şebekelerinde, yüksek basınç şehir besleme hattı ile şehir besleme istasyonunu 2008’de yaptıklarını söyledi. Belediyelerden kazı için ruhsat alamadıklarından dolayı çalışmaların bugüne kaldığını anlatan Çınar, “15 Mayıs itibarı ile orta basınç şebekesini tamamen bitirmek istiyoruz. Kaynaktan dolayı biraz zahmetli bir iş. Şehrin bu bölgesi zaten kayalık. Bu orta basınç şebekesi, şehrin 30 yıllık ihtiyacını düşünerek planlanmış. Artık bu şebekeden, bir balık kılçığı gibi düşünebilirsiniz, daha küçük çaplarda ve daha kısa mesafelerde çelik hatlar çekilecek. Bu mesafelerde bölge istasyonları yerleştireceğiz. Bir tane Yenidoğan Mahallesi’nde var. Orada basınç alçak basınca düşecek. Sonra işimiz çok kolay. Bir defada 200 metrelik boruları döşeyebileceğiz.” diye konuştu.

Vatandaşlardan gelecek talebe göre, sokaklara şebekelerin döşeneceğini anlatan Çınar, önceliklerinin Kepez olduğunu ifade etti. Çınar, “Kepez bölgesinde amacımız, 15 Mayıs’tan önce konutlara gaz vermek. Tabi 15 Mayıs’a kadar orta basınç şebekesini tamamlarsak, gazı talep eden her konuta verebilecek duruma geleceğiz. Vatandaşın talebi ve belediyelerin ruhsat konusunda gösterecekleri anlayış da bunda etkili olacak. Zaten bu hatların yapılması çok daha kısa sürede tamamlanıyor. Ekim 2011’in ekim, kasım ayları gibi Kepez’de arzu eden vatandaşlarımız evlerinde doğalgaz kullanabilecekler.” dedi.

Çınar, doğalgaz tesisatının vatandaşlara yükleyeceği maliyeti hakkında da bilgi verdi. Bir tüpün ortalama 60 TL olduğunu, ancak doğalgazın aylık mutfak harcamasının maksimum 10 TL olacağını anlatan Çınar, mutfağa yapılacak olan doğalgaz tesisatının vatandaşa 500 TL’ye mal olacağını kaydetti.