Akp Marjinal Bir Partidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti‘nin,  ‘‘düşünceleriyle marjinal bir parti olduğunu ifade ederek, ‘‘Vatandaş, sandığa giderken, bunların bereket getirip getirmediğini de iyi düşünmeli‘‘ dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, AK Parti‘den istifa eden Antalya Yusuf Ziya İrbeç‘in istifasını değerlendirdi.

İrbeç‘in istifa gerekçelerini anımsatan Kılıçdaroğlu, ‘‘Önceki Genel Başkanımız Sayın Baykal ‘AKP bölücü bir partidir, Erdoğan da bölücüdür‘ demişti. Şimdi bunu kim söylüyor? Adalet ve Kalkınma Partisi içinden bir milletvekili söylüyor‘‘ dedi.

‘‘AKP‘nin toplumu ayrıştırdığının artık bilinen bir gerçek olduğu‘‘ görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu, ‘‘Eğer ülkenin işçisi, çiftçisi, sanayicisi, esnafı toplumu kaynaştırmaktan yanaysa güveneceği bir adres var: O da CHP‘dir. Halktan destek istiyoruz. Destek verin, güç verin Türkiye‘yi aydınlığa çıkaracağız. Bu konuda kararlıyız‘‘ diye konuştu.

Ülkenin terörden çok çektiğini belirten Kılıçdaroğlu, teröre her yerde karşı çıktıklarını vurguladı. Teröre herkesin ortak tepki vermesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

‘‘30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. AKP iktidarı ile beraber komşumuzu sorgulamaya başladık. Bu ayrışmayı kim yaptı? Adalet ve Kalkınma Partisi. Biz teröristlerle el elesiniz dediğimiz zaman şerefsizsiniz diyorlardı. Sonra İmralı ile görüşmeler yaptılar. Efendim biz görüşmüyoruz... Kim görüşüyor? Devlet görüşüyor. Sen kimsin? Adam başbakan olduğunun farkında değil. Farkında da milleti kandıracağını sanıyor.‘‘

-"AKP,DEMOKRASİYİ YOK ETMEYE ÇALIŞAN BİR SİYASAL PARTİDİR" 

Kılıçdaroğlu, ‘‘AKP‘nin bilinen anlamda normal, demokrasiyi içselleştirmiş bir siyasi parti olmadığını‘‘ öne sürerek, şöyle devam etti:

‘‘AKP, demokrasi bahçesinde yetişip demokrasiyi yok etmeye çalışan bir siyasal partidir. İnsan haklarına karşı bir siyasal partidir.  Herşeyi zamanlamaya bırakıp, taktiklerle gidip, demokrasiyi kilitleyen, yok etmeye çalışan bir partidir. Düşünce özgürlüğünün olmadığı bir partidir. AKP‘de bir milletvekilinin farklı görüş dile getirmesi söz konusu olamaz. O açıdan, AKP marjinal bir partidir, düşünceleriyle marjinal bir partidir. Yasama organının ele geçirdiler. Çünkü, yasama organının iradesini belirleyen Sayın Başbakandır. Meclis Başkanına müdahale edip ‘sustur‘ diyen kişi Başbakandır. Meclisin toplanma tarihini belirleyen Başbakandır. Böyle bir yetkisi yok Başbakanın. Çünkü, AKP güçler ayrılığı ilkesine inanan bir parti değildir. Geldiğimiz noktada önemli bir barajı daha aşmak istiyorlar, güçler dengesi ilkesini yok etmek istiyorlar. Yani, yargıyı ele geçirmek istiyorlar? Yargı ele geçirilirse ne olur? Kayseri‘deki olay olur. Oturulur, mutfakta karar verilir, iş kapatılır, yargıya havale edilir ve orada da kapatılır. Yani siyasi otorite karar verir, yargı da onay verir. Yargıyı bu noktaya getirmek istiyorlar. Bu, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığımız en büyük tehlikedir.‘‘

Yargının siyasallaşmasının toplumda adalet duygusunda çok ciddi yara açacağını belirten Kılıçdaroğlu, ‘‘Bu tuzun kokması demektir‘‘ dedi. 

Bir ara ‘‘Yargıtay‘ın ele geçirilmek istendiğini‘‘, bunun için Yargıtay‘ın üye sayısını düşüren yasa tasarısı verildiğini, şimdi üye sayısının artırılması için tasarı hazırlandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ‘‘Dün zemin farklıydı, bugün zemin farklı. Değişmeyen ne? Amaç. Yargıyı nasıl ele geçiririm... Değişmeyen amaç bir amaç üzerine renk değiştirerek, söylem değiştirerek yargıyı ele geçirme planları yapıyorlar‘‘ görüşünü dile getirdi.

-‘‘BU PARTİNİN BEREKETİ, HORTUMCULARDIR‘‘-

Erzurum‘da yapılacak 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları‘na işaret eden Kılıçdaroğlu, Erzurum‘da caddede gezerken bir taksicinin yanına gelip, ‘‘Buradan bir yolcuyu Palandöken‘e götürmem yasak. İhaleyi Erzurum dışından bir firma aldı. Taksi şoförleri mağdur oldu‘‘ diye şikayet ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşa, esnafa, ‘‘Bu olimpiyatlar nedeniyle geliriniz arttı mı?‘‘ diye sorduğunu, ‘‘Hiç haberimiz yok‘‘ yanıtını aldığını anlattı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, bunu düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Esnaf odalarını ziyaretinde, ‘‘Bunlar bereketsiz, kar bile yağmıyor‘‘ dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan‘ın bu söze alındığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, sözlerini, ‘‘Bütün içtenliğimle, inanarak söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi, bereketsiz bir partidir. İnanarak söylüyorum, vicdanı rahat olarak söylüyorum, bu ülkede emekliye bir şey düşmüyorsa, sanayiciye bir şey gitmiyorsa, çiftçi halinden memnun değilse, esnaf ve sanatkar siftah yapamama noktasına gelmiş, şikayet ediyorsa, bu parti bereketsiz bir partidir. Bu partinin bereketi hortumculardır, bunun için ‘bereketsiz‘ diyoruz. Bereketin olduğu yerde herkes hayatından memnun olmaz mı? Vatandaş, sandığa giderken bunların bereket getirip getirmediğini de iyi düşünmeleri gerekir‘‘ diye sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlerin takipçisi olacaklarını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını CHP‘nin soracağını, bunun namus görevleri olduğunu dile getirerek, ‘‘Biz onların yaptığı gibi din-iman edebiyatı yapıp, öbür taraftan malı götüren değiliz. Düzgün, ahlaklı insanlarız‘‘ dedi.

-‘ONURLUYSA AYRILIR...‘‘-

Kılıçdaroğlu, ‘‘Tarafsızlığı olmadığı için tazminata mahkum edilen bir yargıç, ‘ben o görevde kalacağım‘ diyor. Siyasal iktidar da ‘biz sizi o görevde tutacağız‘ diyor. Onurlu bir yargıç, yargıya saygı duyan bir yargıç, yargının saygınlığını korumak isteyen bir yargıç onurluysa o görevde kalmaz, ayrılır, ayrılmak zorundadır‘‘ dedi.

Siyasi iradenin karar verdiği, yargının da bunu onayladığı sürecin başlamak üzere olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, bunun demokrasi ve cumhuriyetin önündeki ciddi tehlikelerden biri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, yargının sorunları kullanılarak yargının ele geçirilmek istendiğini savunarak, ‘‘Bu ahlakla bağdaşmaz‘‘ dedi.

-‘‘HİÇ KİMSE SİLAHLARI BIRAKIN DİYEMEZ‘-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, güvenlik güçlerinin her yerde terörle mücadele ettiğini belirterek, ‘‘Hiç kimse güvenlik güçlerimize ‘silahları bırakın‘ diyemez. Silah onların namusudur. Adı silahlı kuvvetler zaten. O silah, demokrasi, özgürlükler, yurttaşların güvenliği için kullanılır, teröre karşı kullanılır, birilerine baskı için kullanılmaz. O nedenle şehit veren, gazi olan silahlı kuvvetlerimize, emniyet güçlerimizin tamamına geçmişte verdikleri hizmetler için şükranlarımızı sunuyoruz‘‘ diye konuştu.

Kaynak: AA