Vali Savaş, Kapadokya’yı gezdi

Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın kalbi konumundaki Nevşehir’e üç hafta önce atanan Vali Abdurrahman Savaş; bölgenin tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini içerisinde barındıran yerlerini gezdi.



İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan’la birlikte yaptığı gezilerde, Vali Savaş, tarihi ve doğal yapıların korunması ile ilgili alınacak tedbirler konusunda da tespitlerde bulundu.
Nevşehir merkeze bağlı Özlüce Köyü‘nde bulunan yeraltı şehrini, geçmiş dönemlerde kilise olarak kullanılmış, fakat şu anda cami olarak kullanılan ibadethaneyi ziyaret eden Vali Abdurrahman Savaş, halkın sorunlarını ve beklentilerini de dinledi.
Derinkuyu ilçesine bağlı Kaymaklı Kasabası‘nda bulunan milattan önce Hitit ve Frig uygarlıkları tarafından yapılarak, günümüzde yapılan kazılarla yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine sunulan Yeraltı Şehri, tarihi kilise ve camilerini de ziyaret etti.
Vali Savaş; Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi Köyü‘nde bulunan peri bacaları ve mağaraları ile ünlü, Hristiyanlığın ilk yıllarında Roma ve Bizanslılar tarafından kullanılan ve bir dönem Kapadokya’nın başkenti olarak da düşünülen Sobesos Antik Kenti, Karamanlılar Dönemi‘ne ait Ürgüp’ün Damsa köyünde bulunan Taşkın Paşa Camisi ve Türbesi, Cemil Köyü‘nde yer alan Cemil Kilisesi ve Camii‘ni ziyaret ederek, vatandaşların görüş ve önerilerini aldı.
Daha sonra Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde bulunan Saklı Vadi ve Bebek Müzesini gezerek incelemelerde bulundu.