Rusya'da havaalanında patlama: 35 ölü 126 yaralı

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Domodedovo Uluslararası Havalanı'nda bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 35 kişi hayatını kaybederken 126 kişi de yaralandı.

Moskova'nın en işlek havaalanında meydana patlamada ilk belirlemeler göre en az 35 kişi öldü, 126 kişi de yaralandı. Patmaya intihar saldırısının neden olduğunu bildirdi.

Rusya'nın Başkenti Moskova'nın en işlek hava alanı olan Domodedova Havaalanı'nın uluslararası terminalinde da bir patlama meydana geldi.

Emniyet yetkilileri patlamaya intihar saldırısının neden olduğunu açıklarken, Rus haber ajansı ITAR TASS, görgü tanıklarına dayanarak en az 23 kişinin öldüğünü, 130 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Havaalanına çok sayıda ambulans sevkedilirken, giriş-çıkışlardaki önlemler üst seviye çıkarıldı. Uçakların inmesine şu an için izin veriliyor ancak iniş kalkışların kısa süre içinde durudurulabileceği haberleri geliyor.

Rus haber ajansları patlamanın dış hatlar geliş terminalinde meydana geldiğini bildirdi. Interfax patlamanın intihar saldırısı olduğunu ifade etti.

Rus haber ajansı RIA Novosti olayın yerel saatle 16:40'ta (TSİ 15:40) gerçekleştiğini duyurdu.

Moskova’nın en işlek havaalanı olan Domodedovo’yı geçen yıl 22 milyondan fazla yolcu kullandı. 22 uçaklık bir terminali bulunan havaalanına, başta THY olmak üzere Türk havacılık şirketleri de sefer gerçekleştiriyor.

Görgü tanıkları, patlamanın yaşandığı bölümde çıkan yangın sonucu oluşan duman nedeniyle içerideki yolcuların tahliye edilemediğini söyledi.

Patlamanın ardından Rusya'da havaalanı ve metrolarda güvenlik önleminin artırıldığı bildirildi.