Heykeller sonunda yerlerini buluyor

Uygun alanlar bulunamadığı için depolarda bekletilen heykeller artık sergilenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çeşitli heykeltıraşlara yıllar önce yaptırılan, ancak uygun alanlar bulunamadığı için depolarda atıl durumda bekletilen heykelleri uygun yerlerde sergileme kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sağladığı çalışma kapsamında ünlü ressamlardan İbrahim Çallı’nın heykeli Resim Heykel Müzesi’ne, çağdaş Türk kadınının simgesi Halide Edip Adıvar’ın heykeli Numune Hastanesi yolu üzerine, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un heykeli Hamamönü’ne konuldu.

ITRİ GENÇLİK PARKI’NDA

Derlediği türkülerle Türk Halk Müziği’ne büyük katkıda bulunan Muzaffer Sarısözen’in heykeli ise Ankara Radyoevi’nin karşısına, ünlü bestekâr Mustafa Itri’nin heykeli Gençlik Parkı’na, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Fazıl Hüsnü Dağlarca, Cahit Külebi ve Tarık Buğra’nın heykelleri de Milli Kütüphane’nin bahçesine yerleştirildi.

Ayrıca uygun yerlere konulması amacıyla Necip Fazıl Kısakürek’in heykeli Altındağ Belediyesi’ne, Abidin Dino’nun heykeli Beyoğlu Belediyesi’ne, Nâzım Hikmet’in heykeli Şişli Belediyesi’ne, ünlü ozan Âşık Veysel’in heykeli de memleketi Şarkışla’nın Sivrialan Köyü’ne gönderildi. Bu uygulamayla Türk kültür hayatına katkıda bulunan önemli kişiliklere ait heykellerin yeni yerlerinde hak ettikleri ilgiyi görmesi hedefleniyor.