Akpm Genel Kurulu Başlıyor

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Kış Dönemi Genel Kurulu, 24 Ocak Pazartesi günü başlıyor.

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu‘nun başkanı olduğu ve 47 üye ülkeden 800 milyon kişiyi temsil eden AKPM‘nin, 2011 yılı Kış Dönemi Genel Kurulu 28 Ocak Cuma günü tamamlanacak.

AKPM Genel Kurulu‘nun 25 Ocak Salı günü yapılacak oturumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genel Kurul‘a katılarak parlamenterlere hitaben bir konuşma yapacak.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise 24 Ocak Pazartesi günü, dönem başkanlığı çerçevesinde yürütülmekte olan faaliyetler hakkında Genel Kurulu bilgilendirecek.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadic, Romanya Cumhurbaşkanı Traian Basescu ve Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa da AKPM‘nin ocak ayı Genel Kurulu‘na katılarak, parlamenterlere hitaben konuşma yapacak.

İsviçreli Parlamenter Dick Marty‘nin raportörü olduğu ‘‘Kosova;da Organ Kaçakçılığı‘‘ raporunun yanı sıra eski Yugoslavya‘ya ilişkin ‘‘tanıkların korunması‘‘, ‘‘savaş suçlularının yargılanması konusunda işbirliği‘‘ ve ‘‘bölge ülkeleri arasında uzlaşı ve siyasi diyalog‘‘ başlıklı bir dizi rapor Genel Kurul gündemi çerçevesinde ele alınacak.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Arne König‘in katılımıyla ‘‘gazetecilerin haber kaynaklarının korunması‘‘ konulu bir rapor, yine AKPM‘nin ocak ayı Genel Kurulunda değerlendirilecek.

23.01.2011 14:30:59

Kaynak: AA