Atmadı... Atıldı...

Ankara Üniversitesi'nde bir öğrenci yurttan atılacak.

Ankara Üniversitesi öğrencisi Tayfun Yıldırım yumurtayı atmadı ama yurttan atılacak. Eylemi düşündüğü, cebinden yumurtayı çıkarıp gösterdiği için yurttan atılmasına karar verildi. Savunması istendi.

Tayfun Yıldırım, "Ne okulun, ne savcılığın, ne de emniyet müdürlüğünün açtığı bir soruşturma var ama Yurtkur bana buradan bir soruşturma açıyor hem de saçma sapan bir maddeden 23/F milli birlik ve bütünlük duyguları zedeleyici maddeden" diye konuştu.

Tarih 1 Aralık 2010 TEMA vakfının Ankara Dil Tarih'teki paneline Tarım Bakanı da katılacak. Eylem haber verildi, bakan gelmedi. Öğrenciler de yumurtaları ceplerinden çıkarıp açıklama yaptılar. Emniyet Tayfun Yıldırım'ın kaldığı yurda görüntüleri yolladı. Yurt yönetimi izledi ve soruşturma başlattı. Milli birliği zarara düşürecek eylem niteliği taşıdığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı. Yurttan atılması isteniyor. Burhan Kuzu protestosunda da oradaydı. Yurttan kınama cezası aldı. Tekrarı halinde yurttan atılacak. Ve şimdi tekrarla suçlanıyor.

Tayfun Yıldırım, Emniyetle ve Yurtkur'un kastı olduğunu iddia ediyor.

Eğer süresiz uzaklaştırmasına karar verilirse Yurtkur'un tüm kapıları kapanacak, kazandığı burs hakkıda elinden alınacak. Yani cepten çıkıp elde kalan yumurtalar belki de bir öğrencinin hayatını karartacak.